Parhaat aktiivisuusrannekkeet testi 2019

3663
aktiivisuusranneke vertailu

Erilaisista älylaitteista on tullut viime vuosina hyvin suosittuja. Fitness- ja terveysala on myös lähtenyt mukaan älylaitteiden teknologiaan. Liikunta on monille tärkeä osa jokapäiväistä elämää, joten ei ole mikään ihme, että tällaiset uudet älylaitteet ja muut vempaimet ilmestyvät markkinoille. Yksi kaikista suosituimmista ja viimeisimmistä keksinnöistä on aktiivisuusranneke.

Markkinoilla on paljon erilaisia aktiivisuusrannekkeita, mutta lähes kaikki toimivat kolmiosaisella kiihtyvyysmittarilla. Se mahdollistaa kiihtyvyyden mittaamisen kolmella eri tavalla. Mittari nimittäin mittaa liikkeen alkamista ja loppumista, sekä vauhtia ja myös suuntaa.

Kiihtyvyysmittarit koostuvat kahdesta erilaisesta sähköisesti varautuneesta levystä ja niihin kuuluvasta vastapainosta. Anturin ollessa paikoillaan, vastapaino on levyjen keskellä. Liikkuessasi vastapaino siirtyy yhdeltä levyltä toiselle ja tällöin anturi rekisteröi liikkeesi.

Näistä liikkeistä saatuja tietoja kerätään ja tallennetaan joko aktiivisuusrannekkeeseen tai siihen liitettyyn sovellukseen. Tämä on kuitenkin vain yksi aktiivisuusrannekkeen tehtävistä. Aktiivisuusranneke sykemittarilla on myös hyvin yleisesti käytetty ranneke liikkujien keskuudessa. Aktiivisuusrannekkeen pitäisi tallentaa ja käsitellä kaikkia saatuja tietoja niin, että me voimme itse analysoida niitä hyvällä näytöllä.

Hyvä aktiivisuusranneke käyttää erilaisia algoritmeja kaikkien kerättyjen tietojen laskemiseen ja vertailuun hyödyllisellä tavalla. Jotkut rannekkeet laskevat ottamiamme askeleita, kun taas toiset laskevat kaloreita, unen laatua, sykettä ja muita tietoja. Rannekkeissa on paljon eroja ja liikkujilla on valinnanvaraa.

Kaikkien tallennettujen tietojen oikeellisuuden varmentamiseksi eri valmistajat testaavat tietoja muita samanlaisia laitteita vastaan. Aktiivisuusranneke vertailu on tärkeä komponentti, kun otetaan huomioon tietojen oikeellisuus. Hyvänä esimerkkinä on kaloriarvioiden tarkkuus, joka testataan kannettavan telemetrisen hapenkulutusanalysaattorin valmistamien kaloriarvioiden tarkkuuteen luottaen.

Aktiivisuusrannekkeet usein synkronoidaan omien älypuhelinten kanssa. On olemassa myös rannekkeita, jotka toimivat Bluetoothin avulla ja jotka voidaan yhdistää WiFi:hin.

Kuinka aktiivisuusrannekkeet toimivat?

aktiivisuusranneke vertailuRanneketta pidetään ranteessa koko päivän ajan. Se laskee askeleitasi, seuraa unenlaatua, sydämesi sykettä laskee eroja kävelemisen ja juoksemisen välillä. Mutta miten se loppujen lopuksi oikein toimii?

Yksinkertainen selitys on se, että kaikki aktiivisuusrannekkeet mittaavat liikettäsi kolmiakselisella kiihtyvyysmittarilla, joka seuraa liikettäsi joka suunnassa. Joissakin on myös gyroskooppi ja ne mittaavat pyörimistä.

Lisäksi on olemassa myös korkeusmittareita, jotka voivat seurata korkeuttasi. Tämä on kätevää etenkin silloin, jos haluat selvittää kiipeämäsi vuoren korkeutta tai portaiden lukumäärää. Kaikki tiedot kerätään ja tallennetaan sovellukseen, ja ranneke luo kokonaisluvut. Rannekkeessa olevat anturit mittaavat kiihtyvyyttä, kestoa, taajuutta, mallia ja intensiteettiä. Kaikki nämä yhdessä ovat hyvä tapa saada kuva omasta terveydestä.

Aktiivisuusrannekkeet mittaavat monia eri aspekteja. Ne mittaavat sitä, kuinka pitkään ja kuinka kovaa juokset sekä montako askelta otat päivässä. Aktiivisuusranneke on kätevä myös unen seurantaan Sensorit mittaavat, milloin nukahdat ja montako kertaa heräät yöllä. Aktiivisuusranneke mittaa myös sitä, kuinka monta kaloria poltat päivässä, kuinka monta metriä olet meren pinnan yläpuolella ja kuinka syvälle sukellat. Tämä auttaa sinua saamaan kokonaisvaltaisen kuvan siitä, miltä oma terveytesi näyttää ja miten voit myös mahdollisesti parantaa sitä.

Mistä osista aktiivisuusranneke koostuu?

Rannekkeita on olemassa monia erilaisia. Ne kiinnitetään omaan ranteeseen tavallisen rannekellon tavalla. Paras aktiivisuusranneke on kevyt ja huomaamaton. Rannekkeissa on yleensä jonkinlainen näyttö, joka voi olla pieni tai suuri. Mitä pienempi rannekkeessa oleva näyttö on, sen vähemmän tietoa ranneke yleensä voi tallentaa. Mikäli rannekkeessa on suurempi, kosketusnäytöllä toimiva näyttö, saat yleensä käyttöösi enemmän tietoa.

Nykyajan aktiivisuusrannekkeet kuitenkin harvemmin toimivat täysin itsenäisesti. Ne yhdistetään yleensä omassa älypuhelimessa olevaan sovellukseen. Sovelluksen kautta voit analysoida omaa kehitystäsi ja suunnitella uusia treeniohjelmia itsellesi. Aktiivisuusrannekkeessa voi myös olla sekä Bluetoothiin että WiFi:hin yhdistämisen mahdollisuus.

Ranneke itsessään koostuu kahdesta levystä ja anturista, näytöstä ja rannekkeesta. Levyt ja anturi mittaavat liikettä joka suuntaan, näytöstä näet tulokset ja ranneke itsessään kiinnittää aktiivisuusrannekkeen ranteeseesi.

Mitä muuta sinun tulee käyttää aktiivisuusrannekkeen kanssa?

Paras aktiivisuusranneke yhdistetään yleensä omassa älypuhelimessa tai tietokoneessa olevaan sovellukseen. Aktiivisuusranneke mittaa eri tietojasi ja tallentaa ne sovellukseen. Sovelluksen kautta voit seurata edistystäsi yleensä sekä päivä-, viikko-, että kuukausitasolla. Sovelluksessa voi myös olla tarjolla esimerkiksi treenivinkkejä ja -ohjelmia.

Jotkut yksinkertaisemmista aktiivisuusrannekkeista toimivat myös ilman sovellusta ihan itsenäisesti. Näiden rannekkeiden kanssa sinun ei tarvitse käyttää sovellusta, mutta tällaiset rannekkeet eivät yleensä tallenna paljoakaan tietoa. Jotkut rannekkeet antavat sinulle mahdollisuuden synkronoida ranneke puhelimesi kanssa, jos niin haluat, mutta se ei ole pakollista.

Aktiisivuusrannekkeiden koot ja suunnitteluvaihtoehdot

Aktiivisuusrannekkeita on olemassa eri kokoisia, mutta ne ovat yleensä kuitenkin hyvin pieniä, kevyitä ja huomaamattomia. Näyttöjen syvyys on usein noin 1 cm verran, ne ovat 1-2 cm leveitä ja pari senttiä korkeita. Mitä modernimpi ranneke, sen pienempi ja älykkäämpi näyttö. Lukemalla aktiivisuusranneke kokemuksia saat hyvän käsityksen siitä, minkä kokoinen ranneke on mukava ranteessa.

Mikäli rannekkeen näyttö on suuri, voit tehdä rannekkeella enemmän. Jotkut aktiivisuusrannekkeet mahdollistavat esimerkiksi puheluiden soittamisen ja musiikin kuuntelun. Jos näyttö on pienempi, saatat joutua tekemään enemmän sovelluksella itse rannekkeen sijaan.

Ensimmäiset aktiivisuusrannekkeet olivat melko yksinkertaisia ja pelkistettyjä. Nykyään rannekkeet ovat kuitenkin moderneja, muodikkaita ja huomaamattomia. Niitä on valmistettu erilaisella suunnittelulla. Tavallinen ja yleinen urheiluranneke on litteällä näytöllä varustettu perusranneke. Niitä löytyy erilaisissa kirkkaissa väreissä. Vaikka ne ovat pirteän värisiä, ne eivät kuitenkaan sovi ihan jokaiseen asuun eivätkä ne ole kovin tyylikkäitä. Etenkään silloin, jos lähdet ulos ja pukeudut hieman näyttävämmin.

Nykyään yritykset ovat kuitenkin käyttäneet aikaa ja vaivaa kauniiden suunnittelujen totetuttamiseen. Voimme nähdä jo sellaisia aktiviisuusrannekkeita, jotka näyttävät ihan tavalliselta kellolta tai rannekorulta. Niitä on saatavilla eri väreissä ja eri materiaalista valmistettuna. Voit valita esimerkiksi analogisen kellon näköisiä aktiivisuusrannekkeita tai digitaalisella kellolla ja näytöllä varustettuja aktiivisuusrannekkeita.

Yksi viimeisimmistä suunnitteluista on aktiivisuussormus. Tämä on tavallinen aktiivisuusranneke, joka näyttää sormukselta. Se laitetaan sormeen ja pidetään paikoillaan yötä päivää. Näissä on hyvin pieni näyttö, joka sopii sellaisille ihmisille, jotka haluavat mahdollisimman huomaamattoman aktiivisuusrannekkeen. Sormus sopii ihan jokaiseen asusteeseen, niin arkipäivän työasuun kuin perjantain illanviettoonkin. Tämä aktiivisuusranneke synkronoidaan myös sovelluksen kanssa.

Rannekorun näköinen aktiivisuusranneke sykemittauksella sopii jopa juhla-asuun asusteeksi. Niitä on saatavina kultaisena, hopeisena, pronssin värisenä ja eri leveyksillä.

Aktiivisuusrannekkeita on saatavilla ihan joka tilanteeseen, joten ongelmaksi ei ainakaan tule tyyli – tai tyylittömyys. Niiden suunnittelussa on käytetty paljon mielikuvitusta ja ne on suunniteltu sopimaan jokaiseen asuun niin arjessa kuin juhlassakin.

Mikä on aktiivisuusrannekkeiden normaali hinta?

Rannekkeiden hintahaitari voi olla hyvinkin suuri, riippuen siitä, kuinka paljon tietoa ne voivat tallentaa, millaisia ominaisuuksia niissä on ja miten ne on suunniteltu. Halvimmillaan aktiivisuusranneke voi maksaa noin 20 euroa, josta hinta voi nousta jopa 200 euroon saakka. Aktiivisuusranneke lapselle saattaa kustantaa hieman vähemmän, ja hinta saattaa pysyä lähellä muutamaa kymmentä euroa.

Mitä modernimman ja laadukkaamman rannekkeen haluat itsellesi, sen enemmän joudut maksamaan rannekkeesta. Jos haluat esimerkiksi kauniisti ja modernisti suunnitellun aktiivisuusrannekkeen, joka tallentaa paljon tietoa ja jossa on monia eri ominaisuuksia, saatat joutua maksamaan rannekkeesta lähes kaksi sataa euroa.

Mikäli haluat itsellesi tavallisen aktiivisuusrannekkeen, joka mittaa sykettä ja askeleita, saatat selvitä muutamalla kympillä. Tällaiset perusrannekkeet ovat hyviä ihmisille, jotka haluavat vain mitata omaa sykettään, askeleitaan ja mahdollisesti kuluttamiaan kaloreita.

Jos tavoitteenasi on hankkia pieni ja huomaamaton ranneke tai vaikka sormus, hinta saattaa olla mitä tahansa satasesta kahteen sataan euroon. Perusajatus on se, että mitä laadukkaampi ja kestävämpi aktiivisuusranneke on, sen enemmän joudut maksamaan rannekkeesta.

Aktiivisuusranneke testi kertoo sinulle, millaiset rannekkeet ovat kaikista parhaimpia. Näin tiedät, mikä on sinulle sopiva ranneke ja missä rannekkeessa on sellaisia ominaisuuksia, joita tarvitset oman terveytesi ja hyvinvointisi seuraamiseen.

Mikäli sinulla ei ole varaa maksaa satasia rannekkeesta, voit helposti löytää hyviä alennuksia esimerkiksi joulun jälkeen. Netistä voit saada rannekkeen alemmalla hinnalla kuin kaupasta ostettuna. On myös hyvä idea pitää silmällä kauppojen poistomyyntejä.

Aktiivisuusrannekkeiden hyödyt ja haitat

Aktiivisuusrannekkeet kiehtovat monia ja ovat hyvä motivaatio monille liikkujille. Niissä on kuitenkin niin hyviä kuin huonojakin puolia. Rannekkeet laskevat, minkä verran kaloreita poltat päivässä ja tietyissä aktiviteeteissa. Lasketut kalorit ovat suuntaa-antavia, mutta ne harvoin ovat kovin tarkkoa. Omien kaloreiden poltettu määrä riippuu aina siitä, kuinka painava ja pitkä olet. Rannekkeet eivät siis mittaa poltettujen kaloreiden määrää 100% tarkkuudella. Joskus poltettujen kaloreiden määrä saattaa siis heittää melkoisestikin, joten älä otat tätä tulosta täytenä totuutena.

Kaikki markkinoilla olevat aktiivisuusrannekkeet laskevat päivän aikana kuljettuja askeleita. Monet liikkujat haluavatkin tietää sen, kuinka monta kilometriä päivän aikana on tullut kuljettua. Perusohje on, että sinun tulisi ottaa päivässä 10 000 askelta ainakin. Mutta tässä tulee mukaan taas rannekkeiden tarkkuus. Joskus askelten määrään voi vaikuttaa ranteen liikkuminen tai jopa auton ajaminen. Hiljattain eräs nainen päätti testata erilaisia rannekkeita, ja hän laittoi omaan ranteeseensa 3 eri merkkistä ranneketta. Lopputulos oli se, että jokainen ranneke antoi hänelle erilaisia lukumääriä.

Myös unen laadun mittaaminen ei ehkä aina ole kovin tarkkaa. Saat tiedon siitä, kuinka kauan nukuit, mutta ranneke ei aina mittaa tarkasti sitä, kuinka kauan nukuit syvää unta. Mitä aktiivisuusrannekkeen tarkkuuteen tulee, kannattaa siis olla jonkin verran varuillaan.

Aktiivisuusrannekkeet ovat motivoivia joka tapauksessa. Etenkin aloittelevat urheilijat tarvitsevat yleensä hieman lisäsysäystä ja jotain konkreettista ideaa siitä, kuinka he edistyvät. Ranneke voi olla siis hyvä suuntaa-antava ohje siihen, kuinka hyvin olet nukkunut, kuinka paljon liikkunut, miltä päivittäinen sydämesi syke näyttää ja miten olet edistynyt viikkojen kuluessa. Tämä auttaa sinua ainakin pysymään oikealla tiellä ja pitämään huolen, että kävelet tai juokset joka päivä tarpeeksi, nukut kunnolla ja poltat kaloreita tietyn määrän.

Missä tilanteissa aktiivisuusranneke on kaikista hyödyllisin?

Kokeneet ja aktiiviset urheilijat, joilla on jo vuosikausien kokemus urheilemisesta, eivät ehkä hyödy aktiivisuusrannekkeesta yhtä hyvin kuin aloittelevat urheilijat. On vaikea sanoa, kuinka monta kaloria poltetaan aktiviteetin aikana, jos ei ole koskaan urheillut aikaisemmin. Lenkkeily, uinti ja painojen nostaminen kaikki polttavat eri kalorimäärän. Vasta aloittaneille urheilijoille rannekkeen mittaamat poltetut kalorit voivat siis olla erinomainen ohjenuora, jota seurata.

Ranneke on myös hyvin motivoiva ja auttaa kaikentasoisia liikkujia seuraamaan omaa kehitystään ja menestymistään. Mikäli tarvitset motivaatiota, ranneke on sinulle ehdottoman hyödyllinen. Joskus aloittelijat saattavat tarvita ohjetta myös oman treeniohjelman suunnittelussa. Rannekkeisiin kuuluvat sovellukset voivat olla hyvä apu tässä, jos sinulla ei ole varaa palkata omaa personal traneria tai ohjaajaa neuvomaan sinua. Tietyt sovellukset voivat antaa sinulle treenivinkkejä, neuvoja ja ohjelmia.

Ranneke auttaa juoksijoita mittaamaan juoksuvauhtia, nopeutta ja matkan pituutta sekä sykettä. Tämä voi auttaa juoksijoita treenaamaan esimerkiksi maratonia varten. He voivat seurata, kuinka heidän suorituksensa paranee viikko toisensa jälkeen. Ranneke auttaa heitä asettamaan konkreettisia ja helposti saavutettavia tavoitteita ja suorittamaan treeninsä paremmin viikkojen kuluessa.

Aktiivisuusrannekkeesta voi olla hyötyä myös uidessa. Uimarit voivat mitata uitua matkaa, aikaa ja omaa sykettä. Rannekkeet auttavat parantamaan suoritusta, seuraamaan omaa kehitystä ja motivoivat entistä parempaan tulokseen.

Harrastajat ja esimerkiksi ihmiset, jotka haluavat pudottaa painoa, saavat paljon hyötyä irti rannekkeesta myös. He voivat seurata poltettuja kaloreita, kuljettua matkaa ja omaa kehitystä päivä päivältä.

Olit sitten urheilija tai harrastaja, aktiivisuusranneke on hyödyllinen apuväline. Oman kehityksen mittaaminen on tärkeää, jotta voit parantaa omaa suoritusta jatkuvasti.

Kuinka valita oma aktiivisuusranneke?

Ensimmäinen askel aktiivisuusrannekkeen hankkimisessa on miettiä, millaisia ominaisuuksia sinä tarvitset omien tavoitteidesi saavuttamiseksi. Voit esimerkiksi asettaa tavoitteeksi 10 000 askeleen ottamisen joka päivä, jolloin rannekkeen tulee pystyä mittaamaan ottamasi askeleet. Tämä on hyvinkin perusominaisuus, joten tämä löytyy kaikista aktiivisuurannekkeista.

Voit myös asettaa tavoitteeksesi esimerkiksi polttaa tietty määrä kaloreita. Tämä on myöskin perusominaisuus, joka löytyy kaikista markkinoilla olevista aktiivisuusrannekkeista. Tavoitteeksi on lisäksi mahdollista asettaa nopeus tai matka.

Jos olet harrastelija, joka haluaa aloittaa liikkumisen ja tulla terveemmäksi, sinun kannattaa hankkia itsellesi ranneke, josta löytyvät perusominaisuudet. Eli toisin sanoen askelmittari, sykemittari ja kalorimittari. Nämä löytyvät jokaisesta rannekkeesta. Seuraavaksi kannattaa miettiä, haluatko mahdollisuuden synkronoida ranneke oman sovelluksen kanssa ja haluatko muita lisäominaisuuksia, kuten esimerkiksi musiikin kuuntelun tai puheluiden soittamisen. Myös rannekkeen suunnittelulla on varmasti sinulle väliä. Perusrannekkeen saat helposti hankittua muutamalla kympillä, mutta jokainen lisäominaisuus laittaa hintalappuun lisää hintaa.

Jos olet edistynyt urheilija, jolla on tiettyjä tavoitteita ja haluat parantaa omaa suoritustasi, kannattaa perusominaisuuksien lisäksi hankkia rannekkeeseen myös unen laatua seuraava ominaisuus sekä kosketusnäyttö ja sovellukseen synkronoimisen mahdollisuus. Tämä maksaa tietysti jo perusranneketta enemmän, ja joudut ehkä maksamaan rannekkeesta lähemmäs sataa euroa. On kuitenkin tärkeää, että sinulla on juuri sellainen aktiivisuusranneke, joka mittaa haluamiasi tavoitteita.

Ammattiurheilijat tai tiettyä tavoitetta kohti treenaavat liikkujat tarvitsevat ehdottomasti rannekkeen, jossa on mahdollisimman paljon erilaisia ominaisuuksia. Haluat pystyä mittaamaan omaa kehitystäsi monella eri tasolla. Näin voit asettaa itsellesi erilaisia tavoitteita ja seurata omaa kehitystäsi ja parantaa suoritustasi nopeammin. Paras aktiivisuusranneke saattaa maksaa helposti jopa kaksi sataa euroa.

Jos et ole varma, millainen aktiivisuusranneke on sinulle kaikista parhain vaihtoehto, kannattaa suunnata nettiin ja lukea erilaisia kokemuksia ja arvosteluita. Monet vertailut antavat sinulle hyvän kuvan siitä, millainen ranneke on sinulle juuri se parhain. Käyttäjät ovat rehellisiä mielipiteissään, joten he kertovat taatusti niin hyvät kuin huonotkin puolet tietystä rannekkeesta.

Vinkkejä aktiivisuusrannekkeen käyttämiseen

Aktiivisuusrannekkeen käyttäminen on helppoa, ja sitä voi käyttää ihan kuka tahansa aina harrastelijasta ammattilaiseen. Monet rannekkeet tulevat myös oman ohjekirjan kanssa, josta saa hyviä neuvoja ja vinkkejä. Rannekkeen käyttäminen ei millään muotoa ole rakettitiedettä eikä se vaadi sen suurempaa teknologista osaamista. Hyvät vinkit auttavat kuitenkin saamaan mahdollisimman suuren hyödyn irti omasta aktiivisuusrannekkeesta ja parantamaan tulostasi paljon.

1. Aseta itsellesi realistiset tavoitteet

Epärealististen ja mahdottomien tavoitteiden asettaminen voi saada sinut lannistumaan hyvinkin helposti, kun et saavuta tavoitteitasi. Kuntoilusta tulee haaste, joka ei ole piristävää eikä se saa sinua motivoituneeksi. Kannattaa sen sijaan ensin seurata, kuinka paljon juokset, uit, pyöräilet tai vaellat ensimmäisillä kerroilla. Näihin tietoihin perustuen voit sitten luoda itsellesi lyhyen aikavälin ja pitkän aikavälin tavoitteita. Lyhyen aikavälin tavoitteet pitäisi asettaa päiväkohtaisiksi. Kuinka monta kilometriä juokset tänään tai huomenna? Tai voi asettaa tavoiteajan tietyn kilometrimäärän saavuttamiseksi.

Pitkän aikavälin tavoitteiden pitäisi olla tavoitteita viikko- ja kuukausitasolla. Voit seurata kehitystäsi helposti sovelluksen avulla ja pitää kiinni lyhyen aikavälin tavoitteistasi. Ottamalla pieniä edistysaskeleita pysyt motivoituneena ja jaksat yrittää uudelleen ja uudelleen.

2. Kilpailunhaluisuus auttaa saavuttamaan tavoitteitasi

Toiset ihmiset ovat hyvin kilpailuhenkisiä, toiset eivät. Pieni kilpailuhenkisyys voi kuitenkin auttaa saavuttamaan omia tavoitteita nopeammin ja jopa ylittämään omia odotuksia. Joissakin aktiivisuusrannekkeissa on olemassa sosiaalinen aspekti, josta näet, minkälaisia tuloksia toiset rannekkeiden käyttäjät ovat saaneet. Voit siis kilpailla sekä itsesi että muiden kanssa, seurata ystäviesi edistystä ja kommentoida muiden urheilijoiden toimintaa.

Halutessasi voit myös syöttää näihin yhteisöihin omat saavuttamasi tulokset. Tämän ansiosta voit saada kannustusta kavereilta ja vierailta urheilijoilta. Mikäli tämä ei ole mahdollista, voit lisäksi asettaa esimerkiksi tavoitteita ystäväsi kanssa. Voitte esimerkiksi sopia katsovanne, kumpi teistä on juossut useampia kilometrejä viikon loppuun mennessä, tai kumpi teistä on ottanut päivän loppuun mennessä eniten askeleita.

3. Palkitse onnistumisia

Suuri palkinto omalle kehitykselle on jo urheilu itsessään. Urheileminen vapauttaa hyvän olon hormoneja, eli endorfiineja. Joskus kannattaa kuitenkin palkita oma menestyminen muullakin tavalla. Palkintona ei kannata pitää ruokaa, kuten burgereita, pitsaa, karkkia tai herkkuja. Muuten minimoit juuri tekemäsi urheilusuorituksen kaikki hyödyt ja hikoilit aivan turhaan.

Kannattaa sen sijaan esimerkiksi palkita itsensä hyvin ansaitulla vapaapäivällä, pienellä herkulla, hemmotteluhetkellä, vaahtokylvyllä, lukuhetkellä tai vaikka hieronnalla. Aseta itsellesi esimerkiksi viikoittainen tai kuukausittainen tavoite, ja sen saavutettuasi saat pienen palkinnon. Tämä auttaa jaksamaan ja tietysti oman itsensä hemmottelu tavalla tai toisella on aina silloin tällöin myös hyväksi.

Jos esimerkiksi kilpailet kaverisi kanssa, voit asettaa palkinnoksi lounaan. Jos sinä voitat, kaverisi maksaa lounaan. Mikäli kaverisi voittaa, sinä maksat lounaan. Tämä on paljon motivoivampaa kuin yksinään liikkuminen, ja et myöskään voi lipsua tai huijata!

4. Kirjoita ylös, mitä söit

Liikkuminen on vain kuntoilun yksi osa. Mikäli haluat saavuttaa kauniin vartalon, tulla terveemmäksi ja suorittaa urheilusuorituksia paremmin, sinun tulee tarkastella sitä, mitä syöt. Sanonta “olet, mitä syöt” kuulostaa kliseeltä, mutta se on totta. Vatsalihakset saadaan keittiössä.

Voi olla vaikea seurata, mitä syöt, jos sitä ei kirjoita ylös. Ota siis tavaksi kirjoittaa kaikki syömäsi ruoka ylös. Joidenkin rannekkeiden sovellus antaa sinun kirjoittaa ylös kaiken, mitä syöt. Mikäli tämä ei kuitenkaan jostain syystä ole mahdollista, voit turvautua tavalliseen kynään ja paperiin tai erilliseen sovellukseen. Erilliset sovellukset laskevat myös kaloreitasi syömästäsi ruoasta, ja voit pitää kirjaa siitä, että olet taatusti oikealla tiellä.

Kun kirjaat ruoat ylös, ymmärrät, kuinka monta kaloria oikeasti syöt päivässä. Monilla on tapana laskea kaloreita alakanttiin, mikä voi olla haitallista etenkin silloin, kun tarkoituksena on pudottaa painoa.

5. Älä luota kalorilaskuriin

paras aktiivisuusrannekeJokainen ranneke kertoo sinulle sen, kuinka monta kaloria olet polttanut päivän aikana. Tutkimusten mukaan rannekkeiden kertoma kalorien poltettu määrä saattaa kuitenkin heittää jopa 15%, joten näihin lukemiin ei kannata luottaa aivan sokeasti. Sen sijaan tee hieman taustatietoa ja selvitä, kuinka monta kaloria mikäkin urheilulaji oikeasti polttaa tunnissa. Opit lisää ja saat suuntaa-antavaa tietoa.

Kannattaa myös vertailla sitä, mitä muiden ihmisten rannekkeet sanovat. Muista myös, että kalorin polttoon vaikuttaa se, kuinka pitkä ja painava olet. Joten jos kaverisi on pitkä ja sinä lyhyt, te poltatte eri määrän kaloreita liikunnan aikana.

6. Älä ota sitä pois ranteestasi

Jos ranneke ei ole ranteessasi, et myöskään hyödy siitä lainkaan. Laita se ranteeseesi ja unohda se paikalleen. Mikäli sinun tulee ottaa se pois esimerkiksi suihkun ajaksi tai akun latausta varten, laita muistutus puhelimeesi, että muistat laittaa sen takaisin. Jos haluat tarkkailla unesi laatua ja kestoa, pidä aktiivisuusranneke ranteessasi myös yöllä.

Mitä tarkemman kuvan omasta suorituksestasi haluat, sen enemmän pidät ranneketta ranteessasi. Tästä syystä kannattaa hankkia itselleen sellainen ranneke, joka miellyttää silmää ja jonka haluaa pitää omassa ranteessa koko ajan, olit sitten salilla tai töissä.

7. Seuraa omaa kehitystäsi

Jos pidät aktiivisuusranneketta ranteessasi jatkuvasti esimerkiksi kuukauden ajan, saat melko hyvän kuvan siitä, kuinka paljon liikut, nukut ja poltat kaloreita. Tämän perusteella on helppo asettaa uusia tavoitteita ja jatkaa omaa kehitystä entistä pidemmälle. Ole aktiivinen rannekkeeseen liitetyssä sovelluksessa ja muista jatkaa myös päivinä, jolloin ei tunnu siltä. Rannekkeen käyttämisestä ja sen tarkastelusta tulee alkuhohdon jälkeen takuulla pitkäveteistä, mutta jos haluat tulla terveemmäksi ja saavuttaa tavoitteesi, sinun pitää olla tarkkana.

Yhteenveto

Aktiivisuusrannekkeet motivoivat liikkumaan ja antavat hyvän yleiskuvan omasta terveydestä. Ne antavat potkua liikunnan aloittamiseen ja innostavat jatkamaan. Aloittelijoille aktiivisuusranneke antaa idean siitä, kuinka paljon heidän pitää liikkua, jotta he polttavat tietyn määrän kaloreita. Se pitää kirjaa askeleista, matkasta, nopeudesta ja sykkeestä. Näin aloittelevat urheilijat pääsevät rytmiin ja voivat asettaa itselleen realistisia tavoitteita, joita on helppo saavuttaa.

Ammattiurheilijat käyttävät rannekkeita oman suorituksensa parantamiseen. He seuraavat kehitystään aktiivisesti ja asettavat uusia tavoitteita viikoittain. Näin he pysyvät ajan tasalla omasta kehityksestään ja tavoitteistaan. Urheilijat voivat mitata myös matkansa kestoa, nopeutta ja sykettä. Tämä ranneke pitää heidät motivoituneena ja aktiivisena.

Aktiivisuusrannekkeiden erilaiset ominaisuudet on suunniteltu palvelemaan erilaisia ihmisiä. Jokaisella ihmisellä on omia tavoitteitaan. Jos sinulle on esimerkiksi tärkeää laskea polttamiasi kaloreita, valitse sellainen ranneke itsellesi, joka laskee tarkasti poltettuja kaloreita. Jos taas unen laadun mittaaminen on sinulle kaikista tärkeintä, hanki itsellesi ranneke, joka mittaa unta ja voit seurata sitä, kuinka hyvin nukut.

Mikäli sen sijaan olet ammattiurheilija ja tarvitset paljon erilaisia ominaisuuksia rannekkeeltasi, lue erilaisia vertailuja ja arvosteluja ja valitse itsellesi paras mahdollinen tarpeisiisi sopiva ranneke.

Muista, että saat sitä, mistä maksat. Mitä laadukkaamman rannekkeen haluat hankkia itsellesi, sen enemmän rahaa joudut siitä maksamaan. Mikäli sen sijaan sinulle riittää perusranneke perusominaisuuksilla varustettuna, voit selvitä siitä muutamalla kympillä.

Jos olet epävarma siitä, millainen ranneke sopii sinulle, lue arvosteluja netistä ja kysy kavereiltasi! Aktiivisuusranneke vertailu auttaa valitsemaan oikean rannekkeen. Valitse itsellesi juuri sellainen ranneke, joka miellyttää sinua ja josta saat paljon hyötyä irti. Näin saat parhaan vastineen rahallesi.