Bluetooth kaiutin testi 2019

2181
oral b sähköhammasharja

Bluetooth on tuttu toiminto puhelimestä. Bluetooth itsessään tarkoittaa langatonta yhteyttä. Siksi Bluetooth kaiuttimien kohdalla puhutaankin langattomista kaiuttimista. Yleensä nämä kaiuttimet ovat pienikokoisia, ja niitä on helppo kuljettaa mukana. Voit yhdistää esimerkiksi puhelimesi Bluetooth-kaiuttimeen ja kuunnella musiikkia ilman hankalia johtoja. Kun mobiililaitteesi on yhteydessä Bluetooth-kaiuttimeen, pääset kuuntelemaan musiikkia paremmalla äänenlaadulla. Juuri langattomuus tekee näistä kaiuttimista vertaansa vaille olevan musiikintoistovälineen. Kaiuttimet Bluetooth ominaisuudella ei kuitenkaan ole mikään uusi juttu. Nykyään kaiuttimet ovat kuitenkin usein todella hyvä laatuisia, ja niistä voidaan soittaa musiikkia tunti kaupalla sisäänrakennetun akun johdosta.

Monet kaiuttimet ovat jopa säänkestäviä, joten niitä voi pitää mukana myös reissun päällä. Kaiuttimet sopivat hyvin myös kotikäyttöön, sillä niiden äänenlaatu on kilpailukykyinen verrattuna myös isompiin kaiuttimiin. Moni käyttää kotonakin pelkkää Bluetooth kaiutinta juuri niiden helppouden vuoksi. Kannettava kaiutin on todella monipuolinen kapistus, ja sitä on helppo pitää mukana missä vaan. Kotona se ei myöskään vie tilaa, ja sen voi halutessaan laittaa vaikka kaappiin piiloon. Bluetooth kaiuttimelle on siis monenlaisia käyttötarkoituksia, eikä sinun tarvitse tyytyä vain kotikäyttöön. Bluetooth kaiuttimen voi laittaa jopa omaan saunaan, autoon tai vaikkapa veneeseen. Käyttötarkoituksen tiedostaminen on olennainen osa kaiuttimet hankkimista, koska eri käyttötarkoitukseen hankittavat kaiuttimet tarvitsevat erilaisia ominaisuuksia. Esimerkiksi saunaan hankittavan laitteen tulee kestää niin kuumuutta kuin vettä.

Rajattomat käyttömahdollisuudet

oral b sähköhammasharjaBluetooth-kaiutinta on helppo ohjata oman mobiililaitteen välityksellä. Bluetooth kaiuttimet ovat olleet suosittuja etenkin nuorten keskuudessa, mutta nykyisin niitä löytyy monesta suomalaisesta kodista ja jopa saunasta. Vedenkestävyyden ansiosta on mahdollista saada jopa oma Bluetooth kaiutin saunaan. Kaiutin on helppo sijoittaa minne tahansa kohtaan kotia, koska se perustuu täysin langattomaan järjestelmään. Kyseessä ei siis ole pelkkä matkakaiutin, vaan sitä voidaan käyttää monipuolisesti myös kotona. Voit yhdistää oman Bluetooth-kaiuttimen niin kännykkään, tablettiin kuin tietokoneeseen. Monet Bluetooth kaiuttimet tukevat esimerkiksi Spotify-sovellusta. Hyvä Bluetooth kaiutin kestää käytössä pitkään ja laadukkaimmissa laitteissa on todella hyvä äänentoisto. Laadukas Bluetooth kaiutin takaa nautinnollisen musiikkielämyksen niin kotona kuin reissussa. Parhaassa tapauksessa pääset lataamaan jopa puhelimesi laitteen avustuksella.

Kaiuttimelle on myös monipuolisia käyttötapoja, koska sen kautta voidaan hoitaa vaikka puheluita. Laitetta kuvaa ennen kaikkea näppäryys sen johdottomuuden sekä pienen kokonsa vuoksi. Niissä saattaa olla jopa kymmenen tunnin akun kesto, joten periaatteessa musiikkia voidaan kuunnella vaikka koko päivän ilman, että akkua tarvitsee välissä ladata. Laitteita on olemassa monen hintaisia ja kalleimmat laitteet lyövät halvat laudalta mennen tullen ominaisuuksillaan sekä äänenlaadullaan. Aivan kaikista halvinta laitetta ei siis kannata ostaa, jos halutaan taata riittävän hyvä äänenlaatu. Laite ei myöskään saa olla liian pieni, koska silloin kärsii jo äänenlaatu. Toisaalta jos laite on suuri, ei sitä jaksa kovin helposti kanniskella mukana. Tyypillisesti hyvän Bluetooth kaiuttimen saa reilulla satasella.

Voi olla paikallaan tarkastaa hyvä Bluetooth kaiutin testi, jos haluat varmistaa, että osaat ostaa oikeanlaisen Bluetooth kaiuttimen. Paras Bluetooth kaiutin omaan monipuolisen kattauksen erilaisia ominaisuuksia, hyvä äänen laadun sekä toimivan rakenteen. Silti laitteen hankinta riippuu lopulta aina siitä, mihin tarkoitukseen sitä ollaan hankkimassa.

Mihin Bluetooth-laitteen toiminta perustuu?

Bluetooth perustuu toimintaperiaatteeseen, jossa on mahdollista yhdistää kaksi suhteellisen lähellä olevaa laitetta toisiinsa langattoman viestinnän avulla. Toisin sanoen tiedonsiirto voidaan hoitaa ilman, että laitteita on kytketty toisiinsa kaapeleiden välityksellä. Välimatka ei kuitenkaan saa olla liian suuri. Tavallisesti sen tulee olla alle 10 metriä. Tämä on kuitenkin sen verran pitkä matka, että esimerkiksi kotona ei tarvitse huolehtia, että mobiililaite olisi kaiuttimen välittömässä läheisyydessä. Bluetooth toimii siis digitaalisen signaalin muodossa. Ne välittyvät satelliitti- ja TV-yhteyksien radioaaltojen välityksellä. Taajuus myös vaihtuu tiheään, joten se vähentää laitteiden häirinnän riskejä. Esimerkiksi Bluetooth-kaiuttimet toimivat yleensä varsin hyvin. Etenkin laadukkaissa kaiuttimissa häiriöitä ei juuri pitäisi olla. Siksi moni haluaa kerralla panostaa kunnon kaiuttimiin. Ääni kuuluu hyvin jopa liikkeessä, joten voit olettaa hyvää äänenlaatua vaikka pyörän selän päällä.

Bluetooth yhteydellä pystytän siirtämään jopa dataa: vaikkapa kuvien ja musiikin muodossa. Tämä teknologia on siis varsin tehokasta ja antaa vapaat kädet ilman johtojen kanssa leikkimistä. Kokonaisuudessaan Bluetooth- yhteyden takana on ajatus siitä, että hankalat kaapeliyhteydet on haluttu poistaa.

Moni suomalainen on tykästynyt Bluetooth-yhteyden käyttöön, ja se on monelle tuttu yhteys omasta kännykästä. Jos et vielä ole käyttänyt Bluetooth-kaiuttimia, kannattaa alkaa tutustumaan myös niihin paremmin. Jos olet pohtinut, mihin voisit oman puhelimesi Bluetooth yhteyttä hyödyntää, tässä saattaa olla tilaisuutesi.

Mitä Bluetooth kaiuttimiin kuuluu?

Kaiuttimet Bluetooth yhteydellä on ollut markkinoilla jo pitkään. Nykyään markkinoilla on runsaasti tarjontaa ja valinnanvaraa riittää niin ominaisuuksien kuin kaiuttimien ulkonäön suhteen. Kaiuttimissa on kuitenkin mukana erilaisia osia, hieman riippuen niiden laadusta ja ominaisuuksista. Periaatteessa et kuitenkaan tarvitse muuta, kun itse laitteen, ja pääset kuuntelemaan lempimusiikkiasi laitteen välityksellä. Kaikki tarvittava on yleensä rakennettu laitteen sisään, ja sinun ei välttämättä tule tietää laitteen toiminnasta yhtään sen enempää. Laitetta on todella helppo käyttää, vaikka et tietäisi tuon taivaallista sen toimintaperiaatteista.

Laitteeseen kuuluu kuitenkin Bluetooth-moduuli, joka mahdollistaa langattoman yhteyden muodostamisen. Lisäksi mukana tulee yleensä runkokotelo, vahvistin sekä muita liittimiä ja kaapeleita. Pienemmissä kaiuttimissa on vain yksi kaiutin, kun taas suuremmissa voi olla kaksi tai jopa varsinainen basso kaiutin. Nämä varustelut vaikuttavat olennaisesti myös laitteen hintaan. Kaiuttimien äänenlaadussa ja voimakkuudessa voi siis olla suuriakin eroja, joten kannattaa tarkkaan miettiä, onko fiksua ostaa esimerkiksi kaikista halvinta kaiutinta.

Miksi Bluetooth kaiuttimet ovat niin suosittuja?

Moni on tykästynyt Bluetooth-yhteyden avulla toimiviin kaiuttimiin niiden kokonsa vuoksi. Samalla kun laitetta on helppo käyttää, ei myöskään tarvitse pelata johtojen kanssa, vaan omaa musiikkia voidaan kuunnella mobiililaitteen välityksellä varsin hyvällä äänenlaadulla. Monen mielestä myös vedenkestävä Bluetooth kaiutin on todella hieno juttu. Tällöin kaiutin voidaan hyvillä mielin sijoittaa vaikkapa laiturin nokkaan ja saunaan – näin et voi tehdä omalle mobiililaitteelle. Kannettava Bluetooth kaiutin on parhaimmillaan todella monipuolinen kapistus, joka kulkee mukanasi joka paikkaan. Seuraavaksi tarkastellaan vielä tarkemmin seikkoja, joiden vuoksi Bluetooth kaiuttimista on tullut niin suosittuja.

Monipuolisuus

Bluetooth-kaiuttimet ovat todella monipuolisia. Niitä on kooltaan sekä ominaisuuksiltaan laidasta laitaan. Niitä voi parhaassa tapauksessa kiinnittää vaikkapa oman vyönsä solkeen tai ottaa kahvasta kiinni, joka on itse laitteessa. Kyseessä voi siis olla kirjaimellisesti kannettava kaiutin. Jotkut kaiuttimet ovat jopa niin pieniä, että sen voi laittaa jopa kaulaan roikkumaan. Moni on varmasti nähnyt nuoria kadulla kävelemässä musiikin päällä. heillä oli todennäköisesti matkassa nimenomaan Bluetooth kaiutin.

Kaiuttimen voi sijoittaa periaatteessa mihin tahansa, ja musiikkia voidaan kuunnella suoraa toistoa vaikka tunti kausien ajan. Näiden kaiuttimien käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Sinun ei välttämättä tarvitse kuljettaa niitä mukana, ja jos haluat hankkia laitteen vain kotikäyttöön, voit ostaa vähän isommankin laitteen, jolloin myös äänenlaatu on huomattavasti parempi. Ne eivät kuitenkaan koskaan ole niin isoja, etteikö niitä olisi helppo liikutella esimerkiksi kodin ja mökin välillä. Näin sinin ei tarvitse erikseen hankkia kaiuttimia kotiin ja mökille, vaan voit käyttää samaa laitetta helposti ja vaivattomasti.

Akun kesto

Useimmissa laitteissa on sisäänrakennettu ladattava akku, joka toimii niiden virranlähteenä. Akun kesto vastaa jopa läppärin akun kestoa, joten parhaimmillaan musiikkia voidaan kuunnella vaikka koko päivä. Jos tiedät, ettet pääse ihan heti lataamaan akkua uudelleen, kannattaa varmistaa, kuinka kauan akku todella kestää. Ajan saatossa akun kesto saattaa heikentyä, mutta laadukkaissa laitteissa se on joka tapauksessa useita tunteja.

Muotilaite

Bluetooth kaiuttimet ovat olleet melkein kuin muodissa nuorien käyttäjien keskuudessa. Viime vuosina myös kaiuttimien ulkonäköön on panostettu ja moni haluaa, että laite miellyttää myös ulkoisesti omaa silmää. Laitteita saa myös eri väreissä ja malleissa ja niissä saattaa olla hienoja yksityiskohtia, kuten LED-valoja. Moni valitseekin oman Bluetooth kaiuttimen myös sen ulkonäön perusteella. Tämä on monelle tärkeä osa kaiutinta, vaikka tosi ominaisuudet ja äänenlaatu ovat yleensä tärkeimmässä osassa kaiutinta valittaessa. Hyvä Bluetooth kaiutin vertailu ottaa kuitenkin huomioon myös ulkonäköseikat, ja antaa mahdollisuuden vertailla myös laitteen ulkomuotoon liittyviä seikkoja. Suunnittelu ei siis ole ollenkaan toisarvoinen seikka. Sen tulet huomaamaan, kun pääset näkemään kattavan valikoiman erilaisia Bluetooth kaiuttimia – ne saattavat olla toinen toistaan hienomman näköisiä.

Vain taivas on rajana, kun on kyse kaiuttimien suunnittelusta. Vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti, joten jokaisella on mahdollisuus löytää itselleen mieleinen kapistus niin värin kuin muodon suhteen.

Laitteen kestävyys

Laadukas Bluetooth-kaiutin on kestävää tekoa. Monissa laitteissa on esimerkiksi iskun- ja säänkestäviä ominaisuuksia. Tämä on tärkeää, koska laite kulkee usein matkassa. Kaiuttimet onkin yleensä päällystetty kestävillä materiaaleilla, kuten silikonilla. Hyvä bluetooth kaiutin on aina myös kestävä. Tämä on tärkeä seikka, koska kaiutinta todennäköisesti liikutellaan paikasta toiseen.

Laite on usein myös vedenkestävä, joten sen voi ottaa mukaan niin hiekkarannalle kuin uima-altaalle, jos se ei jo ole koristamassa omaa kylpyhuonettasi. Moni tykkää kuunnella musiikkia myös suihkussa, joten Bluetooth-kaiutin on hyvä ratkaisu myös tähän hommaan. Yhdistettynä iskunkestävyyteen on laitteen kestävyys lähes lyömätön. Kannattaa kuitenkin aina pitää omasta kaiuttimestaan hyvää huolta ja lukea käyttöohjeet ennen käyttöä mahdollisimman hyvin. Tällöin myös laitteen takuu on puolellasi. Laitetta ei siis turhaan kannata kohdella kovakouraisesti, koska laite voi mennä rikki liian rajussa käsittelyssä. Sisällä in kuitenkin myös herkkiä komponentteja, vaikka ne onkin suojattu parhaalla mahdollisella tavalla.

Vinkit kaiuttimen hankintaan

Ennen laitetta hankittaessa on hyvä tiedostaa erilaisia ominaisuuksia, joita laitteeseen liittyy. Myös omaa budjettia on hyvä pohtia: mieti siis jo alkuun, kuinka paljon olet valmis panostamaan laitteeseen. Bluetooth kaiuttimet ovat kuitenkin yleensä hintansa väärti ja jo reilulla satasella saa jo varsin hyvän laitteen. Toki kalliimmat laitteet ovat vieläkin parempia esimerkiksi äänentoiston suhteen.

Minkä kokoisen kaiuttimen haluat? Kannattaa tosiaan pohtia, minkä kokoinen laite parhaiten vastaa omia tarpeitasi. Voit myös kysyä, haluatko kotiin vai reissuun? Pohdi siis, onko laite lähinnä kotikäytössä vai tiedätkö käyttäväsi sitä nimenomaan matkan päällä. Toisaalta voit haluta panostaa äänenlaatuun. Jos olet vaativat äänenlaadun suhteen, kannattaa panostaa laadukkaaseen laitteeseen. Hyvä äänenlaatu takaa aika nautinnollisen musiikkielämyksen. Monelle juuri äänenlaatu on ensisijainen tekijä laitetta hankittaessa. Jos muita vaatimuksia on paljon, voidaan siitä joskus joutua tinkimään.

Mitä muita ominaisuuksia sinun kaiuttimella saisi olla? Moni tykkää esimerkiksi, että Bluetooth kaiutin radiolla on hyvä hankinta. Jos oma musiikki alkaa kyllästyttämään, voidaan laittaa radio päälle ja nauttia sen tuomasta yllätyksellisyydestä.

Kannattaako sinun sitten oikeasti hankkia Bluetooth-kaiutin? Kuten ollaan huomattu. Bluetooth-kaiutin tuo mukanaan jopa huomattavia etuja musiikin kuunteluun. Verrattuna esimerkiksi kotiin asennettaviin Wi-Fi kaiuttimiin Bluetooth kaiuttimet ovat usein paljon laadukkaampia ja monikäyttöisempiä. Bluetooth kaiuttimilla on siis monia etuja puolellaan muihin kaiuttimiin verrattuna.

Jos haluat helpon tavan kuunnella musiikkia laadukkaalla äänentoistolla, kannattaa harkita Bluetooth kaiuttimen hankkimista. Voit luoda kaiuttimeen langattoman yhteyden puhelimestasi tai tabletistasi missä tahansa oletkin. Myös tietokoneen yhdistäminen Bluetooth kaiuttimeen onnistuu. Kaiuttimen voi ottaa mukaan melkein mihin tahansa, ja voit sijoittaa sen kotona mieleiseesi paikkaan. Kotikäytössä Bluetooth-kaiutin saattaa jopa syrjäyttää perinteiset stereokaiuttimet.

Aktiivi- vai passiivikaiutin?

Moni saattaa pohtia aktiivi- ja passiivikaiuttimien eroa. Pääasiallisena erona on se, että aktiivikaiutin pitää omaa sisäänrakennetun vahvistimen. Koska mikään kaiutin ei voi toimia ilman vahvistinta, tarkoittaa tämä sitä, että passiiviset kaiuttimet tarvitsevat toimiakseen erillisen vahvistusyksikön. Aktiiviset kaiuttimet voidaan taas suoraan yhdistää varsinaiseen äänenlähteeseen, eli vaikkapa siihen omaan mobiililaitteeseen.

Miksi siis edes harkita hankkivansa passiivikaiutin? Usein nämä passiivikaiuttimet ovat halvempia, minkä lisäksi niitä on helpompi muokata omaan käyttöön sopivaksi. Tosin silloin sinun tulee tietää, ovatko vahvistimet yhteensopivat vai eivät.

Kaikista paras valinta saattaa kuitenkin olla hankkia aktiivikaiuttimet Bluetooth ominaisuudella.

Kun olet hankkimassa kaiutinta

Kun olet hankkimassa laitetta, on tärkeää tiedostaa, millaista laitetta oikeastaan ollaan hakemassa.

Siksi on syytä pureutua hieman tarkemmin joihinkin laitteeseen liittyviin erityispiiteisiin. Seuraavaksi tutustutaan hieman tarkemmin jo aikaisemmin mainittuihin ominaisuuksiin.

Laitteen koko

Laitteen koko on yksi oleellisista seikoista laitetta hankittaessa. Jos haluat pitää laitetta aina matkassa, voi pienempi Bluetooth kaiutin olla sinun juttusi. Jos taas etsit kaiutinta ensisijaisesti kotiin, voit hankkia myös vähän isomman laitteen. Kannattaa harkita ainakin käyvänsä kaupassa katselemassa Bluetooth kaiuttimia, jotta saat riittävän kuvan laitteiden koosta.

Pienimmillään laitteet saattavat olla jopa juomatölkin kokoisia, joten halutessasi saat oikeasti melkein taskuun menevän laitteen. Laite mahtuu vähintäänkin laukkuun, jos ei ihan taskuun. Isommat Bluetooth kaiuttimet ovat kooltaan 20-30 senttimetrin kokoisia ja ne sopivat hyvin nimenomaan kotikäyttöön. Tosin niitäkin voi usein kantaa erillisen kantokahvan avulla. Tällöinkin laite on helppo ottaa matkaan vaikka omaan auton, ja viedä mökille tai veneelle viikonlopuksi.

Kannattaa kuitenkin huomata, että laitteen painolla on merkitystä sen tehon kannalta. Vähän painavammassa laitteessa on siis usein myös vähän laadukkaampi äänentoisto. Jos siis haluat parempaa laatua, sinun ei ehkä kannata tyytyä kaikista pienimpään laitteeseen.

Mihin aiot laitteen sijoittaa?

Laitteen koko saattaa liittyä myös siihen, mihin aiot laitteen sijoittaa. Jos laite tulee kotiin, on laitteessa syytä olla hieman tehoja, jotta äänentoisto on miellyttävää. Kaikkein parhaimmissa laitteissa on myös basso kaiutin, joten tällainen ominaisuus on omiaan esimerkiksi kotikäyttöön.

Matkakaiuttimeksi saattaa riittää vähän vaatimattomampi version – se on kuitenkin sinusta kiinni, joten pohdi rauhassa omia tarpeitasi ja budjettiasi. Monelle Bluetooth kaiutin autoon on ensisijainen syy hankkia langaton kaiutin. Tällöin on tärkeää varmistaa, että äänen toistossa on riittävästi tehoa. Toisaalta Bluetooth kaiutin saunaan on monen toivelistalla. Silloin veden ja kuumuuden kestävyys nousevat olennaisiksi tekijöiksi.

Akunkesto

Toivotko laitteelta pitkää akun kestoa? Siinä tapauksessa saattaa olla järkevää maksaa laitteesta hieman enemmän. Myös akun koko saattaa vaikuttaa sen kestävyyteen, joten myös koko ja laitteen paino vaihtelee sen mukaan. Muista siis tarkastaa myös, mikä on energian kulutus laitteen ja akun koon välillä.

Laitteen rakenne ja muoto

Mitä vankempi rakenne, sitä kestävämpi laite yleensä on. Varsinkin matkakäyttöön tarkoitetun laitteen pitää olla kestävää tekoa, koska matkan varrella voi sattua ja tapahtua. Voit siis hyvinkin haluta laitteellesi vankan ja iskukestävän rakenteen. Silloin laite on usein päällystetty silikonilla. Tällöin se suojaa laitetta kolhuilta ja karuiltakin olosuhteilta.

Vertaile ennen, kun ostat

Aivan kuten minkä tahansa muunkin laitteen kohdalla, eri laitteita kannattaa aina verrata niin niiden ominaisuuksien kuin hinnankin suhteen. Bluetooth kaiuttimia on markkinoilla paljon, joten voi olla vaikeaa valita itselleen sopivaa. Kannattaa silloin hyödyntää esimerkiksi erilaisia vertailuja sekä testejä. Myös toisten käyttäjien kokemuksia kannattaa lukea verkosta. Muista kiinnittää huomiota etenkin niihin ominaisuuksiin, joita toivot kaiuttimesta löytävän, oli kyse sitten bassosta tai pienestä koosta.

Kaikkea ei välttämättä ole mahdollista saada samassa paketissa. Jos esimerkiksi haluat mahdollisimman hyvän äänentoiston, niin silloin et välttämättä voi valita kaikista pienintä Bluetooth kaiutinta. Jos taas koko on se tärkein seikka, ja se, että laitteen saa helposti matkaan, voit joutua hieman tinkimään äänenlaadusta. Matkalle ottavassa esimerkiksi akun kestävyys voi olla oleellinen tekijä, joten kannattaa kiinnittää huomiota hyvän akun omaaviin energiatehokkaisiin laitteisiin.

Tärkeintä on, että tiedät, mitkä ominaisuudet ovat sinulle kaikista tärkeimpiä. Sitten voit lähteä rauhassa vertaamaan eri kaiuttimia ja löytää niiden joukosta sinulle parhaiten sopivat.

Kannattaako hankkia langaton kaiutin

Langattomassa kaiuttimessa on kiistattomia etuja puolellaan. Sinun ei tarvitse enää koskaan taistella johtojen kanssa, vaan voit yhdistää mobiililaitteesi suoraan Bluetooth kaiuttimeen ja alkaa kuuntelemaan lempi musiikkiasi. Voit tehdä niin ilman mitään lisätoimia omassa kotona tai halutessasi ne voidaan myös yhdistää kodin Hifi – järjestelmään. Tosin monet tulevat siihen tulokseen, ettei kodin stereojärjestelmää enää tarvita, koska langattomat kaiuttimet ovat jo niin laadukkaita ominaisuuksiltaan. Kaiuttimet ovat myös todella helposti liikuteltavia, koska niiden akku kestää yleensä tunti kausia. Siksi niitä ei tarvitse jatkuvasti pitää kiinni virtajohdossa.

Joiltakin kaiuttimilta saatetaan vaatia jonkinlaisia erityisominaisuuksia. Esimerkiksi autoon tai veneeseen hankittavassa Bluetooth kaiuttimessa äänentoiston tulisi kantaa yli taustamelun tarpeeksi selkeästi pysyen samalla korkealaatuisena. Tällöin kannattaa panostaa hieman laadukkaampiin Bluetooth kaiuttimiin.

Monia haluaa hankkia Bluetooth kaiuttimen myös omaan saunaansa. Silloin oleellisiksi seikoiksi nousevat lämmön ja veden sietokyky. Moni seikka riippuu myös siitä, mihin tarkoitukseen Bluetooth kaiutin hankintaa. Saunan kohdalla kannattaa myös huomioida, ettei kaiutinta missään nimessä kannata asentaa suoraan kiukaan viereen, koska mitä tahansa lämpötiloja nämä laitteet eivät kestä. Laitteen voi laittaa helposti esimerkiksi lauteiden alle tai vaikkapa saunan kattoon.

Bluetooth kaiuttiminen langattomuus tuo siis monenlaisia etuja puolelleen. Eri ominaisuudet vaikuttavat merkittävästi myös kaiuttimien hintaan. Seuraavaksi tarkastellaan, minkä hintaisia kaiuttimia markkinoilla on tarjolla. Ensimmäinen vastaan tuleva Bluetooth kaiutin tarjous saattaa kuulostaa hyvältä. Kannattaa silti aina tarkastella tarjontaa hieman monipuolisemmin ennen lopullisen valinnan tekemistä.

Hintahaitari

lasten sähköhammasharjaKaiuttimien hinnat vaihtelee niiden laadun, ominaisuuksien ja koon mukaan. Halvimman pienen Bluetooth kaiuttimen voi saada jopa alle satasella. Tyypillisesti Bluetooth kaiutin maksaa kuitenkin satasen tai pari. Suuremmissa laitteissa alkaa olla jo aika paljon valinnanvaraa erilaisten ominaisuuksien suhteen, ja tämä näkyy yleensä myös hinnassa. Laitteita löytyy aina tuhanteen euroon saakka, mutta muutamalla satasella saa yleensä jo melko laadukkaan laitteen.

Kuitenkin, mitä enemmän laitteelta halutaan erilaisia ominaisuuksia, sitä kalliimpi se tulee olemaan. Varsinkin jos laite hankitaan vähän erikoisempiin olosuhteisiin, kuten saunaan tai veneeseen, voi laitteesta joutua maksamaan hieman enemmän. Pääset kuitenkin vertaamaan laitteita eri verkkokaupoissa ja vertailusivustoilla. Siten näet, miten paljon hintaa eri lisäominaisuudet laitteelle oikein tuovat. Laitteen hankinta perustuu kuitenkin aina omiin tarpeisiin sekä lompakon paksuuteen, joten on vaikeaa sanoa, paljonko Bluetooth kaiutin tulee lopulta maksamaan.

Yhteenveto

Markkinoilla on nykyään valtava määrä erilaisia Bluetooth kaiuttimia, joten voi tuntua vaikealta tehdä lopullinen valinta. Yleensä muutama ominaisuus nousee kuitenkin ylitse muiden. Ensinnäkin äänenlaatu on monelle tärkeä juttu. Edes langattomuus ei paljoa merkitse, jos äänenlaatu on todella huonoa luokkaa. Myös koko on oleellinen tekijä, koska kaiutinta haetaan usein nimenomaan matkakäyttöön. Lisäksi akun kesto on seikka, johon useimmat kiinnittävät huomiota Bluetooth kaiutinta ostaessaan. Kannattaa siis varmistaa, että ainakin nämä asiat ovat kunnossa. Kaikista halvin Bluetooth kaiutin ei välttämättä aja asiaansa niiden osalta. Silti nykyään saa melko laadukkaita kaiuttimia myös kohtuuhintaan.

Joskus Bluetooth kaiutin testivoittaja voi kuulostaa kalliilta, mutta se voi olla myös ominaisuuksiltaan vertaansa vaille. Parhaat Bluetooth kaiuttimet ovat usein vähän kalliimpia mutta usein hintansa väärti. Voi olla kannattavaa maksaa muutama kymppi enemmän hyvästä kaiuttimesta. Onneksi kaiuttimien hinnat ovat kuitenkin tulleet alas, joten hyvän kaiuttimen voi saada varsin edulliseen hintaan. Kannattaa aina pitää silmällä myös tarjouksia. Laadukas Bluetooth kaiutin kestää käytössä vuosia. Muista kuitenkin aina lukea ohjeet huolella ja käyttää laitetta niiden mukaan.

Kannettavat ja kevytrakenteiset Bluetooth kaiuttimet ovat olleet suosituimpia kaiuttimia kuluttajien keskuudessa viime vuosien aikana. Vois ostaa Bluetooth kaiuttimen kotiin, mökille tai veneelle tai ottaa sen matkaan rannalle tai viedä vaikka saunaan. Nykyään saa myös hyvännäköisiä kaiuttimia, jotka sopivat omaan sisustukseen ja tyyliin. Joskus ne ovat jopa niin pieniä, että niitä tuskin huomaa. Tämä monipuolisempaa kaiutinta et voisi löytää. Kannattaa siis heti katsastaa parhaat tarjoukset ja saatat pian löytää yhden markkinoiden parhaista Bluetooth kaiuttimista.