Sähköhammasharja testi 2019

10213
oral b sähköhammasharja

Sähköhammasharjan valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa. Yksi tärkeimmistä tekijöistä sähköhammasharjan kohdalla on esimerkiksi puhdistuksen teho. Syy, miksi sähköhammasharjaan vaihdetaan, ja miksi sitä toisaalta suositellaan, on juuri puhdistusteho. Useimmat sähköhammasharjat kyllä puhdistavat paremmin kuin tavallista hammasharjat, mutta silti niiden tehoissa on eroja. Toisin sanoen joidenkin sähköhammasharjojen tekniikka voi olla huomattavasti parempi kuin toisten. Tämä saattaa näkyä myös hinnassa. Jos haluat parasta laatua, kannattaa sähköhammasharjaan harkita sijoittavansa vähintään joitakin kymmeniä euroja. Toisaalta myös edullisemmalla vaihtoehdolla pääsee alkuun. Voi olla, että sähköhammasharja tarjous antaa sinulle jopa mahdollisuuden päästä kokeilemaan todella laadukasta sähköhammasharjaa. Ensi kannattaa kuitenkin katsoa paras sähköhammasharja testi parhaan harjan löytämiseksi.

Jos siis suunnittelet hammasharjan vaihtoa tai olet saanut suosituksen hammaslääkäriltä, kannattaa harkita tehokkaan ja helppokäyttöisen sähköhammasharjan hankintaa. Sähköhammasharjojen valikoima on suuri, eikä valinnanvarasta ole puutetta. Jokainen voi löytää niistä itselleen sopivan hintaisen vaihtoehdon. Mitä enemmän ominaisuuksia hammasharjalta halutaan, sitä enemmän siitä voidaan joutua maksamaan. Monipuoliset toiminnot tekevät hampaiden hoidosta todella helppoa ja jopa hauskaa. Hampaat myös pysyvät puhtaana, ja saatat säästyä monelta hammaslääkärikäynniltä. Varsinkin, jos olet laiska hoitamaan hampaitasi, kannattaa harkita sähköhammasharjaan vaihtamista. Toisaalta jos sinulla on jo sähköinen hammasharja käytössäsi, voi olla aika vaihtaa parempaan. Joka tapauksessa kannattaa tutustua sähköhammasharjan tuomiin etuihin. Moni kokee sähköhammasharjaan vaihtamisen jälkeen suurta helpotusta hampaiden hoitoon liittyen, sillä se todella helpottaa hampaiden puhtaana pitoa. Vaikka sähköhammasharjan hinta saattaa kuulostaa suurelta verrattuna tavalliseen, saattaa se lopulta itseasiassa säästää rahaa. Vaikka hammashoito onkin suhteellisen edullista Suomessa verrattuna moneen muuhun maahan, saa hammaslääkärilaskuun silti menemään rahaa, jos on paljon paikattavaa. Sähköhammasharja voi siis osoittautua monellakin tapaa hyväksi hankinnaksi.

Mikä on sähköhammasharja?

oral b sähköhammasharjaSähköhammasharja on joko paristo- tai akkukäyttöinen hammasharja. Harja on vaihdettavissa, joten ainoa, mikä laitteesta pitää uusia, on itse harjaosa. Varsinainen kone kestää käytössä yleensä vuosia, ja laitteissa on aina takuu. Kyseessä ei siis ole mikään hetken sijoitus.

Harjoissa on kuitenkin eroja. Esimerkiksi harjojen muodot ja liikeradat saattavat olla erilaisia, ja vaikuttaa puhdistuksen lopputulokseen. Viime vuosina on kehitetty paljon erilaisia sähköhammasharjoja, parhaan lopputuloksen saamiseksi. Harjakset voivat liikkua edestakaisin jopa kahdessa eri suunnassa, sekä pyörivällä että sykkivällä liikkeellä. Harjoissa on hyödynnetty myös 3D-tekniikkaa, minkä lisäksi ollaan nähty jopa ääniaaltotekniikan hyödyntämistä. Parhaimmat sähköhammasharjat ovat siis todella huippuunsa kehitettyjä. Esimerkiksi ääniaaltotekniikassa hampaat puhdistuu ääniaaltovärähtelyn kautta, johdattamalla nestettä hammasvälien läpi.

Moni saattaa ihmetellä, miten sähköisissä hammasharjoissa saattaa olla jopa muutaman sadan euron hintahaitari. Halvimmissa sähköhammasharjoissa tekniikka ei välttämättä ole kovin kummoinen, eikä erikoistekniikoita ole käytetty ollenkaan. Harjojen liikkeiden määrää myös vaihtelee: parhaimmillaan harjasten liikkeet voivat yltää jopa 9000 edestakaiseen liikkeeseen ja noin 40 000 sykkivään liikesarjaan minuutissa.

Sähköhammasharjalla on siis mahdollista puhdistaa hampaat ennennäkemättömällä tavalla. Tällaiseen puhdistukseen tarvitsisi muutoin käynnin hammaslääkärille. Tavallinen harja ei siis välttämättä yllä samanlaiseen lopputulokseen, varsinkaan jos samalla ei käytetä hammaslankaa tai muita hampaiden välien puhdistukseen tarkoitettuja apuvälineitä.

Uusimmissa hammasharjoissa on jopa erillinen ajastin tai näyttä. Niiden toimintaa voi seurata erillisin sovelluksen avulla, jolloin tiedät varmasti, miten hyvin olet hampaasi puhdistanut. Tärkeintä on varmistaa riittävä harjausaika, joka on suurin piirtein kaksi minuuttia.

Mikä on sitten suurin ero tavallisen hammasharjan ja sähköhammasharjan välillä? Sähköhammasharjan kohdalla kone suorittaa kaiken liikkeen. Sinun ei siis tarvitse varsinaisesti käyttää omaa kättäsi, muuta kun liikutella harjaa ienrajalta toiselle, pysähtymällä hetkeksi kuhunkin kohtaan, jotta harja saa tehdä työnsä.

Sähköhammasharjan hyötyjä ja haittoja

Sähköhammasharjan käyttö hyödyttää ketä tahansa. Jopa lapset käyttävät nykyään sähköisiä hammasharjoja. Viime vuosina on ollut paljon puhetta lasten ja nuorten hampaiden huonosta kunnosta. Sähköhammasharja on tuonut tähän osaltaan helpotusta, sillä harva jaksaa harjata hampaitaan kunnolla tavallisella hammasharjalla.

Eri-ikäisille ihmisille ja toisaalta eri tarpeille on jopa suunniteltu erilaisia harjaksia parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Näin eri ihmiset voivat löytää itselleen kaikista parhaimman vaihtoehdon. Esimerkiksi hammasrautojen tai herkkäikenisen kohdalla on mahdollista käyttää erityistä harjaa.

Sähköhammasharjan kiistattomia etuja ovat harjasten tehokkaat sekä toisaalta teknisesti oikeat liikkeet. Kuinka moni meistä oikeasti jaksaa kiinnittää huomiota, miten hampaita harjataan teknisesti oikein? Sähköhammasharja tekee kuitenkin kaiken työn puolestasi. Hampaista saadaan paljon puhtaammat sähköhammasharjan avulla, kun tekniikka on oikea. Siten myös ienrajat ja hankalasti puhdistettavat poskihampaat saadaan harjattua kunnolla. Sähköhammasharja myös auttaa pitämään paineen sopivana. Joitakin saattaa häiritä ääniaaltotekniikkaa hyödyntävien hammasharjojen ääni, mutta siihenkin tottuu yleensä nopeasti.

Millaisia lisäominaisuuksia voit saada harjallesi?

Laadukkaissa sähköhammasharjoissa on huomioitu monia hammaslääkäreiden suosituksia. Parhaimmat sähköhammasharjat on siis suunniteltu yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa.

Perusharjoilla sähköisten hammasharjojen osalta pärjää aivan hyvin, mutta halutessaan harjaan on mahdollista ostaa myös erilaisia lisäominaisuuksia, jotka veivät hampaiden puhdistuksen uudelle tasolle. Nykyään on olemassa jopa niin sanottuja asentoälykkäitä harjoja, joissa liike ja nopeus mukautuvat harjan asentoon. Harjaan voi parhaassa tapauksessa laittaa omat asetukset, jolloin hampaiden harjaus on optimaalista juuri sinun hampaiden harjaamisen kannalta.

Millainen harjaspää kannattaa valita?

Sähköhammasharjaan voidaan valita erilaisia harjaspäitä. Harjaspää voi olla joko pyöreä tai muistuttaa enemmän perinteistä hammasharjaa. Eripituiset ja eri suuntiin osoittavat harjaspäät on suunniteltu puhdistamaan hampaat mahdollisimman monesta kulmasta. Kaikki hampaat ja ienrajat tulevat siis varmasti mahdollisimman tehokkaasti puhdistettua. Lisäksi on olemassa paljon myös erilaisia erikoisharjaksia esimerkiksi puhkeamattomien viisaudenhampaiden tai kiertyneiden ja kallistuneiden hampaiden harjaamiseen.

Sähköhammasharja kannattaa valita huolella

Sähköhammasharjaa valitessa kannattaa olla huolellinen, sillä kerralla tehty hyvä ostos voi parhaimmillaan palvella sinua jopa vuosien ajan. Usein pääset jo liikkeessä testaamaan, miten harja esimerkiksi istuu omaan käteesi. Hyvä sähköhammasharja testi voi myös antaa suuntaa sen suhteen, minkälainen hammasharja voisi olla sinulle paras vaihtoehto.

Kannattaa vähän miettiä omaa budjettia etukäteen, koska harjoissa on jopa muutaman sadan euron hintahaarukka. Hintaan vaikuttaa olennaisesti esimerkiksi erilaisten ominaisuuksien määrä, joita harjasta löytyy. Mitä halvempi harja, sitä yksinkertaisempi se on myös ominaisuuksiltaan. Kannattaa ainakin tutustua myös vähän kalliimpiin harjoihin, jotta voit verrata eri harjojen ominaisuuksia. Hammasharjasta on kuitenkin varmasti hyötyä pitkäksi aikaa, joten kannattaa vähän panostaa kunnon harjan ostamiseen. Myös harjakset maksavat jonkin verran, ja ne olisi hyvä vaihtaa muutaman kuukauden välein. Tämä on kuitenkin usein pieni lisäkustannus, joka harjan käyttöön liittyy.

Aikaisemmin mainittuja erikoisominaisuuksia ovat muun muassa ajastin ja näyttö, jotka kertovat sinulle, kun olet harjannut hampaita tarpeeksi. Erillisen paineentunnistimen avulla taas opitaan huomaamaan, jos harjataan liian kovalla paineella.

Kannattaa alusta alkaen panostaa akkukäyttöisen harjan hankintaan, sillä paristokäyttöiset harjat joudutaan uusimaan jopa monta kertaa vuodessa. Matkalle paristokäyttöinen sähköhammasharja voi olla hyvä idea, mutta pidempiaikaiseen käyttöön kannattaa kuitenkin hankkia ihan oikea akkukäyttöinen hammasharja.

Monella suomalaisella on herkät ikenet, ja aluksi sähköhammasharja saattaa kuulostaa liian kovakouraiselta vaihtoehdolta. Nykyään on kuitenkin olemassa myös herkille ikenille suunniteltuja malleja. Parhaissa versioissa on mukana ohjelma herkkähampaisille. Perusmallit saattavat aiheuttaa jopa kipua, jos omat ikenet ovat kovin herkät, koska mukana ei ollenkaan ole hellävaraista ohjelmaa.

Ne, jotka haluavat hampaansa olevan aina priimakunnissa ovat kiinnostuneita myös erilaisista hampaiden valkaisu- ja kiillotusohjelmista. Tämä menee kuitenkin perushampaiden hoidon yli, mutta moni on kuitenkin tyytyväinen, kun hampaat saadaan pidettyä erityisen puhtaina ympäri vuoden.

Paras sähköhammasharja löytyy lopulta kokeilemalla. Hyvä sähköhammasharja on sellainen, joka puhdistaa juuri sinun hampaasi kaikista tehokkaimmin. Kannattaa tutustua sähköhammasharjojen erilaisiin ominaisuuksiin rauhassa. Myös sähköhammasharja vertailu voi auttaa harjan valinnassa, mutta ne eivät kuitenkaan yleensä ota huomioon yksilöllisisä eroja.

Näin valitset sähköhammasharjan oikein:

  • Valitse malli, jossa on kaikki toivomasi ominaisuudet: mitä herkemmät hampaat sinulla on tai mitä erikoisempaa hoitoa ne tarvitsevat, sitä enemmän todennäköisesti tarvitset erilaisia lisätoimintoja.
  • Panosta kunnon hammasharjaan kerralla: jos ostat kerralla kunnon sähköhammasharjan, ei sinun tarvitse olla sitä heti uusimassa.
  • Testaa jo kaupassa, että harja istuu juuri sinun käteesi. Ergonomia on tärkeää, koska hamapaiden harjauksen tulee olla miellyttävä kokemus.
  • Tee itsellesi etukäteen budjetti, jolloin tiedät kaupassa, mitä hammasharjoja voit tarkastella perusteellisemmin.
  • Älä tingi laadussa: hampaat on erityisen tärkeää pitää kunnossa, koska se voi vaikuttaa myös muuhun terveyteemme. Myös hammaslääkäriin saa kulumaan paljon euroja, jos hampaista ei olla pidetty huolta, puhumattakaan sitä kivusta, joka hoidoista aiheutuu. Siksi hammasharjan kohdalla ei kannata tinkiä laadusta.

Voiko lapsi käyttää sähköhammasharjaa?

Kuten mainittu. myös lapset käyttävät nykyään sähköhammasharjoja. Lapsille suunnitellut sähköhammasharjat ovat kooltaan pienempiä kuin aikuisten, ja useimmiten ne ovat myös ominaisuuksiltaan yksinkertaisempia.

Lapsille suunnatut sähköhammasharjat sopivat kolmesta ikävuodesta eteenpäin lasten käytettäväksi. Toki pienemmillä lapsilla vanhempi on se, joka lapsen hampaat harjaa, joten sähköhammasharjan hankinta helpottaa myös aikuisen tekemään työtä. Lapsen hampaiden kunnossapito on aina aikuisen vastuulla, joten sähköisen hammasharjan hankkiminen voi olla hyvä idea, jos halutaan varmistaa, että hampaat saadaan varmasti puhtaaksi joka päivä.

Lasten hammasharjoissa on pieniä hauskoja lisäominaisuuksia, jotka voivat tehdä hampaiden harjauksesta parhaassa tapauksessa todella hauskaa. Laitteet ovat usein värikkäitä ja erilaisilla hahmoilla koristeltuja. Harjauksen lopuksi kuuluu vielä iloinen laulu, joka kertoo, että hampaita on harjattu tarpeeksi kauan.

Lasten kohdalla hampaiden harjaukseen mielekkyys sekä ilon ja leikin mukaan tuominen on tärkeää. Tällöin hampaiden harjauksesta tulee mukava kokemus ja se on tärkeää, kun lapsi alkaa itse huolehtimaan hampaistaan. Sähköhammasharjan käyttö tekee siitä huomattavasti helpompaa, eikä koko ajan tarvitse olla huolissaan oikeiden tekniikoiden käyttämisestä – harja hoitaa sen lapsen puolesta.

Sähköhammasharjan käyttöä suositellaan etenkin silloin, kun lapsen hampaat reikiintyvät helposti. Tämä on nykyään kasvava ongelma esimerkiksi suuren sokerin ja erilaisten sokeristen juomien kulutuksen kasvun myötä. Sähköhammasharja voi auttaa pitämään reikiintymisen kurissa. Mutta myös sähköhammasharjaa pitää käyttää säännöllisesti, aamuin ja illoin, jotta hampaat pysyvät puhtaina.

sähköhammasharja lapselle voi olla paras ostos lapsen hampaiden kunnossapidon kannalta. Lasten sähköhammasharja on panostus lasten hampaiden kuntoon, ja se voi säästää monelta ikävältä hammaslääkärikäynniltä.

Hyvä sähköhammasharja tekee hampaiden harjauksesta hauskaa ja miellyttävää, joten kannattaa valita sellainen hammasharja, josta lapsi myös itse aidosti innostuu. Silloin niin aamu- kuin iltapesut sujuvat aikaisempaa paremmin. Kannattaa huolehtia, että lapsen hammasharjassa on erityisen pehmeä harjaspää, koska lapsen hampaat voivat olla herkät. Kapean ja pienen koon omaava harjaspää tekee sähköhammasharjan käytöstä myös lapselle itse helpompaa.

Lapsille on olemassa nykyään laadukkaita sähkökäyttöisiä hammasharjoja, kohtuullisin hinnoin. Harjan voi parhaassa tapauksessa liittää jopa älypuhelimeen, jolloin lapsi pääsee harjauksen yhteydessä kuuntelemaan ohjeita hauskalta hahmolta älypuhelimen ruudulta. Voisiko hampaiden harjaus enää kivampaa olla!

Näin pidät sähköhammasharjan kunnossa

Sähköhammasharjasta kannattaa pitää hyvää huolta, koska se pitää harjan kunnossa ja saattaa pidentää laitteen käyttöikää. Ensinnäkin hammasharja kannattaa huuhdella hyvin aina heti käytön jälkeen. Näin hammasharja pysyy puhtaana. Harjaa kannattaa myös puhdistaa säännöllisin väliajoin myös perusteellisemmin, koska harjan varteen kertyy helposti likaa. Harjaa kannattaa aina säilyttää pystyasennossa, jotta se kuivuu käytön jälkeen.

Lisäksi harjan käyttöön hampaita harjatessa kannattaa kiinnittää huomiota: harjaa ei kannata painaa liian lujaa, jotta harjaspäät pysyvät mahdollisimman hyvässä kunnossa. Näin harjan käyttöikä pitenee, eikä sitä tarvitse olla uusimassa joka kuukausi.

Ennen kun otat harjan käyttöön, kannattaa ladata akku täyteen. Tällöin akun suorituskyky säilyy pidempään. Kannattaa siis muistaa, että kyseessä on myös sähköinen laite, ja sitä kannattaa kohdella sen mukaisesti.

Näin ostat sähköhammasharjan

Ennen kun lähdet ostoksille, on hyvä pohtia muutamia sähköhammasharjoihin liittyviä seikkoja huolella. Tässä olisi siis luvassa vinkkejä sähköhammasharjan ostamiseen sekä seikkoja, joihin kiinnittää huomiota.

Edullinen vai kallis sähköhammasharja?

Sähköhammasharja maksaa joka tapauksessa enemmän kuin tavallinen hammasharja. Lisäksi sähköhammasharjojen hintahaitari saattaa yllättää kuluttajan. Voi olla vaikeaa aluksi tietää, kannattaako ostaa edullinen vai kallis sähköhammasharja. Kannattaa kuitenkin pitää silmänsä auki, koska voi olla, että paras sähköhammasharja tarjous odottaa sinua kulman takana. Tällöin on mahdollista saada laadukas sähköhammasharja jopa todella edulliseen hintaan.

Jos ei heti aluksi tee mieli laittaa montaa sataa euroa hammasharjaan, kannattaa tehdä kompromissi. Ei siis tarvitse lähteä maksamaan itseään kipeäksi mutta ei myöskään kannata valita heti kättelyssä kaikista halvinta ratkaisua.

Edullinen sähköhammasharja

Edullinen sähköhammasharja ei välttämättä tarkoita sitä, että harjaustulokset olisivat automaattisesti huonot. Paljon on kiinni myös harjaajasta, ja siitä, kuinka huolellisesti omaa sähköhammasharjaa jaksetaan käyttää. Yleensä edullisista malleista kuitenkin puuttuu lähes kaikki lisäominaisuudet, mutta kyseessä voi silti olla perus hyvä harja. Edullinen harja voi kuitenkin olla hyvä vaihtoehto silloin, kun suunnittelet ensimmäisen sähköhammasharjan hankkimista.

Myös edullisia sähköhammasharjoja löytyy erilaisilla tekniikoilla varustettuna. Edullisen sähköhammasharjan voi saada jopa Sonic-tekniikalla varustettuna. Myös edullisissa sähköhammasharjoissa voi olla mukana ominaisuus, joka kertoo, kun olet harjannut yhtä puolta tarpeeksi kauan, esimerkiksi 30 sekunnin ajan. Myös akun kesto voi olla hyvää luokkaa, jolloin harjaa ei ole koko ajan pakko pitää laturiin kytkettynä.

Keskihintainen sähköhammasharja

Jos hammasharjaan ollaan valmiita laittamaan edes hieman enemmän euroja kiinni, voidaan saada harja, joka tekee harjauksesta ominaisuuksiensa puolesta miellyttävämpää ja tehokkaampaa. Vähän kalliimmissa sähköhammasharjoissa on usein mukana ylimääräisiä harjaspäitä, jolloin voidaan parhaassa tapauksessa löytää itselleen se paras harjaspää.

Myös monet keskihintaiset sähköhammasharjat hyödyntävät Sonic-tekniikkaa, mutta myös pyörivää sykkiviä ja pyöriviä harjoja löytyy. Keskihintaisissa sähköhammasharjoissa on jo paljon enemmän valinnanvaraa erilaisten ominaisuuksien suhteen. Voit saada harjaasi esimerkiksi paineen tunnistimen, joka estää sinua harjaamasta hampaitasi liian lujaa. Nämä harjat sisältävät yleensä myös ajastimen, jolloin tiedät varmasti, milloin olet harjannut hampaitasi tarpeeksi kauan.

Kalliit sähköhammasharjat

Sähköhammasharja testivoittaja osoittautuu yleensä kalliiksi sähköhammasharjaksi. Kalliilla sähköhammasharjalla voi tosiaan saada täydelliset testitulokset. Nämä hammasharjat ovat yleensä varustettu parhaimmilla ominaisuuksilla, joiden avulla voidaan välttyä monilta hammaslääkärikäynneiltä. Siksi moni päätyy panostamaan sähköhammasharjaan: tiedetään, että hammaslääkäriin saa kulumaan paljon euroja, jos hampaista ei olla pidetty huolta.

Kaikista kalliimpiin sähköhammasharjoihin kuuluu ylimäärisiä vaihtoharjaksia, älysovellusliitettävyys ja esimerkiksi älykotelo, joka toimii samalla laturina. Lisäksi laitteissa on paras mahdollinen akun kesto. Myös muotoiluun on kiinnitetty huomiota ja laitteet miellyttävät samalla myös silmää.

Moni käyttää kallista sähköhammasharjaa myös hampaiden pitämiseksi mahdollisimman valkoisina. Timantin muotoisella harjaspäällä luvataan valkoisemmat hampaat jopa kahdessa viikossa. Tällainen hammasharja poistaa plakin tehokkaasti, mutta on samalla kuitenkin hellävarainen ikenille. Parhaimmillaan pääset valitsemaan jopa viidestä puhdistusohjelmasta. Sanotaan, että parhaimmat hammasharjat poistavat jopa 100 % prosenttia enemmän plakkia kuin tavalliset hammasharjat. Tällä pitäisi jo välttää muutama hammaslääkärikäynti.

Kalliissa hammasharjoissa saattaa olla myös Bluetooth-yhteys. Myös sykkeiden ja edestakaisten liikkeiden määrät ovat suurempia kuin halvemmissa versioissa.

Monelle jopa yli 200 euroa maksava sähköhammasharja kuulostaa yksinkertaisesti liian kalliilta. Niissä on kuitenkin puolensa, koska puhdistuksen puolesta ne tekevät erinomaista työtä. Tämä saattaa hyvinkin säästää rahat takaisin, kun monilta hammaslääkärikäynneiltä voidaan onnistu välttymään. Siksi moni, joka haluaa pitää hampaansa paitsi erinomaisessa kunnossa niin myös valkoisina, päätyy ostamaan huippuluokan sähköhammasharjan, vaikka se vähän maksaisikin.

Millainen teknologia kannattaa valita?

Aikaisemmin mainittiin muutamia teknologioita, joita markkinoiden parhaimmat sähköhammasharjat hyödyntävät. Karkeasti sanottuna sähköhammasharjoja löytyy kahdentyyppisiä: Oskilloivia ja Sonic-teknologiaan perustuvia. Oskilloiva sähköhammasharja on perusmalli, jossa harjaspään toiminta perustuu pyörivään harjaspäähän. Sonic-teknologiaa hyödyntävät harjat taas värähtelevät. Ne ovat käyttökokemukseltaan siis varsin erilaisia harjoja, ja myös niiden tehoissa on eroja.

Esimerkiksi Oskilloivan harjan kohdalla hampaita ei oikeastaan tarvitse harjata, vaan harjan liikuttaminen ienrajalta toiselle riittää. Kannattaa myös huomata, että esimerkiksi ikeniä ei missään nimessä kannata harjata liian lujaa. Tulee siis huomioida, että harja todella tekee suurimman osan työstä puolestasi, eikä sinun tarvitse käyttää harjauksessa omaa voimaa. Tässä teknologiassa hammasharjan pyörivä liike tekee oikeasti työn puolestasi, eikä sinun tarvitse huolehtia, kun harjan liikuttamisesta ja oikeasta kulmasta.

Sonic-teknologian kohdalla taas hampaita oikeasti harjataan, sillä harjaspään toiminta perustuu värähtelyyn. Värähtelyn ansiosta hampaat kuitenkin puhdistuvat entistä tehokkaammin, eikä vaaraa liiallisesta hankaamisesta pitäisi olla. Lisäksi tällainen hammasharja on käytössä huomattavasti hiljaisempi, mikä on monen mieleen.

Valitsitpa käyttää sitten kumpaa teknologiaa tahansa, molemmat auttavat pitämään hampaasi huomattavasti puhtaampana verrattuna vaikkapa tavalliseen hammasharjaan. Lopulta paras sähköhammasharja löytyy aina kokemuksen kautta. Jos olet jo aikaisemmin kokeillut jompaakumpaa, voit seuraavan kerran ottaa erilaisella teknologialla varustetun sähköhammasharjan käyttöösi.

Myös sähköhammas testi voi auttaa sinua löytämään itsellesi parhaan ratkaisun tai ainakin antaa suuntaa omien preferenssien hahmottamiseksi.

Tehokas vaihtoehto hammaslääkärille

lasten sähköhammasharjaVaikka sähköhammasharja ei aivan kokonaan hammaslääkäriä korvaakaan, voi sen avulla ainakin pidentää käyntien väliä. Kun plakki saadaan pidettyä tehokkaasti poissa, ei hampaiden väliin pääse kertymään ikävää hammaskiveä. Hammaskivi on useiden hammassairauksien syynä, joten hampaiden puhtaanapito on tässä olennaisen seikka. Myös ikenet pysyvät kunnossa hyvän sähköhammasharjan avulla. Hyvä sähköhammasharja pitää siis hammaslääkärin loitolla ja hymyn puhtaana.

Hammasvälien puhdistus on siis oleellinen tekijä, kun hampaat halutaan pitää terveinä ja kunnossa. Kun hammasvälit pidetään puhtaana ehkäisee se hammaskiven kertymisen lisäksi myös reikiintymistä. Kalliimpien sähköhammasharjojen rinnalla tavalliset hammasharjat sekä halvemmat sähköhammasharjat eivät pysty pitämään hammasvälejä yhtä puhtaana. Nykyään on saatavilla jopa omaan käyttöön tarkoitettuja hammasvälisuuttimia, jotka auttavat puhdistamaan hammasvälit ilman hammaslangan käyttöä. Moni ei pidä hammaslangan käytöstä ollenkaan, minkä lisäksi se vie aikaa ja vaivaa. Tämä laite asetetaan hampaiden väliin ja painetaan sitä kevyellä otteella hampaita vasten. Kun painat virtanappia, laitteesta pursuaa vettä ja ilmaa. Myös tämä toimenpide tulee suorittaa jokaiseen hammasväliin erikseen, mutta se on aivan varmasti mukavampaa kuin hammaslangan käyttö.

Oli kyseessä sitten aikuisen hampaiden puhdistus tai lasten sähköhammasharja kannattaa hyödyntää viimeisintä teknologiaa hampaiden tehokkaaseen puhtaana pitämiseen. Markkinoilla on paljon eri merkkejä, jotka valmistavat laadukkaita sähköhammasharjoja. Oral B sähköhammasharja on kuitenkin usein ollut suosikkien ja testivoittajien joukossa. Siksi moni päätyy ostamaan nimenomaan Oral B:n hammasharjan. Sähköhammasharja testivoittaja ei välttämättä ole se paras vaihtoehto juuri sinulle, joten kannattaa rauhassa tutustua muihinkin vaihtoehtoihin, jotta löydät harjan, jossa on juuri sinulle parhaat ominaisuudet.

Yhteenveto

Sähköhammasharjoja on tullut paljon markkinoille viimeisten vuosien aikana. Niin teknologia kuin harjojen ominaisuudet ovat parantuneet huimasti. Sähköhammasharjojen mainoslupaukset saattavat kuulostaa hurjilta, mutta on kuitenkin totta, että ne tekevät hampaiden puhdistuksesta huomattavasti helpompaa. Myös niiden hintaerot ovat isoja. Kannattaa miettiä, paljonko on itse valmis panostamaan sähköhammasharjaan. Vaikka aina ei kannata valita sitä kaikista halvinta vaihtoehtoa, ei myöskään ole maailmanloppu, jos hammasharjaan ei olla valmiita laittamaan muutamia kymppejä enempää.

Erot puhdistuksen lopputuloksessa eivät välttämättä ole niin suuret, kun ensiksi annetaan olettaa, mutta on totta, että kalliiden sähköhammasharjojen ominaisuudet ovat joskus vertaansa vaille.

Monet ovat kuitenkin sitä mieltä, että tavallinen hammasharja kannattaa ehdottomasti vaihtaa sähköiseen versioon. Tämä helpottaa omaa työtä hampaiden puhdistuksessa, eikä kaikesta tarvitse huolehtia itse. Hampaat pysyvät todistetusti puhtaampina ja sähköiset hammasharjat poistavat plakkia tavallisia hammasharjoja tehokkaammin. Sähköhammasharja värisee ja pyörii, joten se oikeasti poistaa likaa paljon paremmin. Hampaat paitsi näyttävät niin myös tuntuvat puhtaammilta ja terveemmiltä.

Sähköhammasharjan valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa, koska ei ole olemassa kahta samanlaista suuta. Lisäksi jos sinulla on joitakin erikoisvaatimuksia, esimerkiksi hammasrautojen tai vinoutuneiden hampaiden suhteen, kannattaa valita harja, joka sisältää erikoisominaisuuksia. Sähköhammasharjojen valikoima voit tuntua loputtomalta. Voit pyytää apua myös omalta hammaslääkäriltä. Hammaslääkärit eivät pyydä ketään hankkimaan kallista sähköhammasharjaa, mutta eivät myöskään suosittele sen kaikista edullisimman hankkimista. Voit tutustua kattavaan sähköhammasharja valikoimaan myös verkossa. Paikan päältä ostettua harjaa pääsee kuitenkin samalla myös tunnustelemaan. Pääset kokeilemaan, miltä harja tuntuu kädessäsi ja millaisia harjaspäitä laitteen mukana tulee.

Monet ylivoimaiset sähköhammasharjat ovat saaneet paljon tunnustusta niin alan ammattilaisten kuin käyttäjien keskuudessa. Kannattaa käydä myös lukemassa muiden käyttäjien kokemuksia ja arvosteluja eri sähköhammasharjoista.