Parhaat termosmukit testi 2019

3674
paras termosmuki

Termosmukeista on tullut hyvin suosittuja monien kiireisten aikuisten keskuudessa viime vuosina. Termosmukit ovat ystävällinen vaihtoehto sekä omalle kukkarolle, luonnolle että jopa omalle aikataulullekin. Kun aamulla nappaat mukaan termosmukillisen kahvia sen sijaan, että suuntaisit kahvilan kautta töihin, säästät pitkällä juoksulla paljon aikaa ja rahaa. Lisäksi et heitä joka päivä näin ollen pois pahvisia kertakäyttömukeja, joten luontokin kiittää.

Termosmukit pitävät juoman kylmänä tai kuumana tuntikausia, parhaimmillaan jopa koko päivän. Tämä auttaa paitsi säästämään aikaa aamuisin, se auttaa myös säästämään rahaa. Sen sijaan, että lähtisit aamulla aikaisin töihin ja nappaisit muutaman euron maksavan kahvikupin mukaan läheisestä kahvilasta, voit säästää aikaa ja rahaa laittamalla oman teesi tai kahvisi termosmukiin ja suuntaamalla suoraan töihin.

Termosmukeja on olemassa monia erilaisia. Termosmukeja valmistetaan niin muovista kuin teräksestäkin. Lisäksi termosmukien kahvat ja kannet voivat myös vaihdella paljon. Voisi helposti kuvitella, että termosmukin valinnalla ei loppujen lopuksi ole niin kovin suurta väliä, mutta se ei pidä paikkaansa ollenkaan. Termosmukeissa on paljon eroja, ja pienetkin erot voivat joko saada sinut rakastamaan termosmukiasi tai jättämään sen kaapin perälle.

Termosmukit sopivat helposti mukaan laukkuun tai vaikka auton juoman pidikkeelle. Termosmukit on tehty nimenomaan kulkemaan helposti ja näppärästi mukana, joten ne ovat kompakteja ja kevyitä. Ne kulkevat helposti mukana myös esimerkiksi hiihtoreissuilla, vaelluksilla, pyöräretkillä tai vaikka salillakin.

Laadukas termosmuki saattaa kustantaa sinulle jonkin verran enemmän rahaa kuin tavallinen, pieni termosmuki. Termosmukin valinnassa tulisi aina ottaa huomioon se, kuinka usein käytät termosmukia, mihin tarkoitukseen aiot käyttää sitä ja tuleeko se sinulle vai kenties lapsellesi käytettäväksi. Suhteellisen edullisia termosmukeja voi kuitenkin löytää esimerkiksi alennusmyynneistä, kuten joulun jälkeen tapahtuvista aleista, tai vaikka netistä ja poistomyynnistä.

Termosmukien suunnittelussa on usein käytetty jonkin verran mielikuvitusta. Voit helposti löytää esimerkiksi tavallisen harmaan teräksen värisen termosmukin, mutta tarjolla on myös värikkäitä vaihtoehtoja ja joitakin kuvioilla varustettuja termosmukeja. Sinulla on siis paljon valinnanvaraa, mitä termosmukien valintaan tulee.

Termosmukien käyttäminen ja niiden puhtaana ja hyvänä pitäminen ei vaadi onneksi turhan paljon työtä. Suurimman osan termosmukeista voi pestä helposti tiskikoneessa. Monet muoviset termosmukit tulee tosin pestä käsin, ja sitä varten esimerkiksi pulloharja voi olla hyvä apuväline. Termosmukit kuivataan ilman korkkia ja säilytetään kuivassa paikassa ilman korkkia myöskin.

Kuinka termosmukit toimivat?

paras termosmukiTermosmukien toimivuudessa on käytetty näppärästi tiedettä apuna. Termosmukeissa voi pitää niin kuumia kuin kylmiäkin juomia. Oli juomavalintasi sitten mikä tahansa, tiede toimii kummassakin tapauksessa samalla tavalla. Termosmukeihin nimittäin luodaan niin sanotusti vakuumi, joka pitää juomat oikean lämpöisinä tunti toisensa jälkeen.

Tähän on oikeastaan olemassa erittäin yksinkertainen selitys. Termosmukeja valmistettaessa muki tehdään niin tiiviiksi, ettei ilma pääse mukiin eikä mukista pois. Sekä kuumuus että kylmyys voivat haihtua ilman välityksellä. Eli mikäli mukiin ei pääse ilmaa eikä sieltä pääse ilmaa pois, juomat pysyvät juuri sen lämpöisinä kuin kuuluukin.

Toisin sanoen, jos jättäisit termosmukisi korkin auki, ilma pääsisi haihtumaan ja näin ollen juomasi muuttuisi pian huoneen lämpöiseksi. Korkin sopivuudella on siis hyvin suuri merkitys termosmukin laadussa. Joissakin termosmukeissa käytetään styroksia sen sisällä lämmön eristämiseksi.

Ennen aikaan termosmukit valmistettiin teräksestä, ja sisäpuolelle laitettiin lasia. Tämä ei kuitenkaan toiminut hyvin, sillä lasi rikkoontui helposti, jos muki putosi vahingossa. Nykyään kuitenkin mukit valmistetaan teräksestä tai muovista. Muovimuki ei ole yhtä hyvä kuin teräksestä valmistettu muki, sillä muovi tuppaa päästämään ilmaa karkuun paljon helpommin kuin teräs. Lisäksi teräs on paljon kestävämpää materiaalia kuin muovi. Paras termosmuki on siis valmistettu teräksestä ja eristetty erittäin hyvin.

Termosmuki testi kertoo sinulle, kuinka hyvin termosmukit toimivat. Jos olet epävarma siitä, millainen muki olisi sinulle kaikista paras vaihtoehto, voit aina lukea testejä ja arvosteluja netissä. Jos olet oikein omistautunut aiheelle, voit jopa soittaa mukin valmistajalle ja pyytää mahdollisia testejä ja sertifikaatteja nähtäväksesi.

Mistä materiaaleista termosmuki valmistetaan?

Termosmukeja löytyy paljon erilaisista materiaaleista valmistettuna. Kaikista yleisin materiaali termosmukin valmistuksessa on ruostumaton teräs. Myös muovia käytetään paljon mukien valmistuksessa. Silloin tällöin saatetaan nähdä myös keraamisia termosmukeja, jotka eivät kuitenkaan ole kovin käytännöllinen vaihtoehto, sillä ne rikkoontuvat helposti ja ovat melko kalliita ja painavia kuljettaa mukana.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut termosmukit ovat yleensä hieman hintavampaa sorttia, mutta ne pitävät juomat oikean lämpöisinä pidempään kuin muovista tehdyt mukit. Teräksestä valmistetut mukit ovat lisäksi kestävämpiä eivätkä vuoda tai rikkoonnu yhtä helposti kuin muovista tehdyt termosmukit. Huono puoli teräksisessä mukissa on tosin se, että siihen saattaa mukin pudotessa syntyä lommoja.

Muovista valmistetut termosmukit ovat myös hyvin yleisiä. Ne ovat yleisiä siksi, että ne ovat halpoja ja kevyitä. Huono puoli niissä on tosin se, että ne eivät säilytä juoman lämpötilaa ihan koko päivää, ja ne saattavat rikkoontua tai vuotaa lattialle pudotessaan. Muovista valmistetut termosmukit ovat kuitenkin paljon halvempia kuin keraamiset tai teräksiset termosmukit.

Keraamisia termosmukeja myydään myös, mutta ne ovat paitsi painavia, ne ovat myös kalliita ja saattavat rikkoontua suhteellisen helposti.

Hyvä termosmuki on sellainen, mikä pitää kylmät ja kuumat juomat oikean lämpöisinä pitkän aikaa. Tähän vaikuttaa tietysti vakuumi, eli eristys. Teräksisissä mukeissa vakuumi pitää juomat oikean lämpöisinä parhaimmillaan jopa 12 tuntia tai ylikin. Muovimukeissa eristeenä käytetään usein vaahtomuovia. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole ihanteellinen vaihtoehto, sillä juomat eivät pysy kylmänä tai kuumana kovin pitkään.

Termosmukien kannet ja kahvat sen sijaan voidaan valmistaa teräksestä tai muovista. Teräksisessä termosmukissa saattaa olla muoviset kahvat ja muovinen kansi. Kansi on usein sellainen, mikä irtoaa kokonaan ja sitä voi käyttää näppärästi mukina. Toisissa termosmukeissa kannen saa auki hitusen verran, jotta siitä saa kaadettua juomaa toiseen mukiin.

Termosmukien koot ja suunnittelu

Termosmukeissa ja niiden suunnittelussa on otettu mielikuvitus käyttöön. Termosmukit ovat olleet hyödyllisiä jo monien vuosikymmenten ajan, mutta ne aloittivat matkansa tavallisina teräsmukeina. Vuosien kuluessa niihin on lisätty väriä, erilaisia muotoja, ergonomisia kahvoja ja mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ominaisuuksia.

Termosmukien muodossa on paljon valinnanvaraa. Pitkänmuotoinen muki saattaa olla hyvinkin mukavan näköinen, mutta se voi olla melkoisen epäkäytännöllinen. Se nimittäin kaatuu suhteellisen helposti ja sitä on melkoisen paljon vaikeampi puhdistaa läpikotaisin. Lyhyt ja leveä muki ei kaadu ihan yhtä helposti kuin pitkä muki, ja sellaisen peseminen on helppoa: pääset koko mukin pohjaan saakka tiskiharjalla tai sienellä. Vanhat juomat eivät siis pääse tarttumaan termosmukin pohjaan.

Mukien kuvioissa on myös oltu hyvin luovia. Mukeissa voi olla vain yksi kahva, mutta toisissa sen sijaan on kaksi. Vaihtoehtona ovat myös tavalliset kahvat tai vaikka ergonomiset ja hienosti suunnitellut kahvat. Kahvat valmistetaan yleensä muovista nykyään. Jopa teräsmukien kahvat valmistetaan usein muovista mukavuuden takia – onhan muovi pehmeämpi kädessä.

Termosmukin kannet valmistetaan teräksestä ja muovista. Tietynlaiset kannet voidaan irrottaa ihan kokonaan mukista ja niitä voidaan käyttää mukina. Tämä on hyödyllistä etenkin silloin, jos lähdetään hiihtoretkelle tai vaellukselle, jonne ei halua ottaa mukaan paljon ylimääräistä tavaraa. Toisissa mukeissa kannen virkaa toimittaa pieni nokka tai reikä, joka avautuu kahvasta painamalla.

Väreistä sen sijaan ei tosiaan ole pulaa. Saatavilla on tavallisen harmaita ja mustia termosmukeja, kuin myös punaisia, sinisiä, keltaisia ja sateenkaaren värisiä. Lapsille tarkoitetuissa mukeissa voi olla erittäin kirkkaita värejä sekä mahdollisesti kuvioita ja hahmoja.

Lapsille suunnitellut mukit ovat pienempiä kuin aikuisten mukit. Niissä on pienempi nokka ja pienempi kahva, samoin niiden koko on muutenkin lapsen käteen sopiva.

Termosmukien keskimääräinen hinta

Monet asiat vaikuttavat termosmukin hintaan. Mitä laadukkaamman termosmukin haluat, sen enemmän täytyy siitä pulittaa rahaa. Tämä tietysti pätee ihan kaikkeen, eikä pelkästään termosmukien hintaan.

Mikäli haluat hankkia itsellesi ruostumattomasta teräksestä tehdyn termosmukin, joudut maksamaan hieman enemmän rahaa kuin ostaessasi muovista valmistetun termosmukin. Se, kuinka termosmukit on suunniteltu, vaikuttaa tietysti myös hintaan.

Jos termosmukissa on ergonomista suunnittelua esimerkiksi kahvassa, tai jos voit laittaa kaksi eri juomaa samaan mukiin (eri puolille mukia), joudut taatusti käyttämään paljon enemmän rahaa. Myös kahvan ja nokan suunnittelu sekä materiaali vaikuttavat termosmukin hintaa. Mitä laadukkaampi, kestävämpi ja käytännöllisempi muki on, sen enemmän muki tulee sinulle maksamaan.

Mukin koko ja jopa sen väri vaikuttavat mukin hintaan. Mikäli muki on tavallinen harmaan tai mustan värinen termosmuki, se ei ehkä maksa ihan niin paljon kuin sellainen muki, jossa on paljon värejä ja erilaisia kuvioita.

Ja tietysti, kuten kaikissa muissakin tuotteissa, termosmukin tuotemerkki vaikuttaa myös hintaan. Mikäli haluat hankkia itsellesi tunnetun merkin termosmukin, joudut maksamaan mukista paljon enemmän kuin sellaisesta mukista, jonka merkki ei ole tunnettu.

Mikäli kuitenkin haluat ostaa termosmukin [osta termosmuki] halvemmalla hinnalla, voi olla hyvä idea etsiä tarjouksia kaupoista ja nettikaupoista. Esimerkiksi alennusmyynnit ovat hyvä paikka lähteä etsimään hyviä termosmukeja, termosmukeja kahvalla tai vaikka lasten termosmukeja.

Yleisesti ottaen termosmukit maksavat parista kymmenestä eurosta ylöspäin. Saatat löytää itsellesi oikein laadukkaan termosmukin edullisesti, mikäli olet kärsivällinen ja koluat erilaisia alennusmyyntejä esimerkiksi joulun jälkeen. Myös netistä voi löytyä termosmukeja sopivalla hinnalla.

Missä tilanteessa termosmuki on kaikista hyödyllisin?

Termosmukit ovat hyödyllisiä ihan jokapäiväisessä arjessa. Termosmuki on hyvä vaihtoehto rahan säästämiseen aamuisin, ja monet täyttävätkin ison termosmukin aamulla kahvilla tai teellä. Muki mahtuu mukavasti laukkuun ja sitä on näppärä kantaa vaikka kädessäkin matkalla töihin. Hyvä puoli termosmukissa on se, että sitä voi myös täyttää päivän aikana lisää. Juomasi pysyvät oikean lämpöisinä koko päivän ajan, eikä sinun tarvitse tuhlata aikaa ja rahaa kahvilassa käymiseen.

Termosmuki on myös hyvä esimerkiksi kuumina kesäpäivinä rannalle lähtiessä. Voit täyttää mukin kylmällä vedellä, jääteellä tai mehulla. Juomasi pysyy kylmänä koko päivän kuumasta auringosta huolimatta, jos mukissa on hyvä vakuumi ja eristys.

Termosmukit sopivat myös kylmään ilmaan. Muki voi olla erittäin hyödyllinen esimerkiksi hiihtoretkelle tai vaellukselle lähtiessä. Voit laittaa mukiin kuumaa juomaa, kuten teetä, mehua tai kaakaota, ja termosmuki pitää juomasi kuumana koko retken ajan.

Mukin voi myös näppärästi napata mukaan muuhunkin urheiluun, kuten suunnistukselle, luistelemaan ja pyöräilyretkille. Termosmuki on myös hyödyllinen esimerkiksi yön yli kestävillä retkillä ja venereissuilla.

Lapsille termosmuki on myös hyödyllinen. Termosmukin voi ottaa mukaan kouluun, eskariin tai vaikka päiväkotiin. Omaan mukiin lapsi voi laittaa mukaan mehua tai maitoa, ja mukia voi täyttää päivän kulkiessa. Sopivan kokoinen termosmuki sujahtaa helposti reppuun mukaan.

Termosmukeja voi siis toisin sanoen käyttää käytännöllisesti katsoen ihan missä vain ja milloin vain, kun haluat kuljettaa mukanasi juotavaa. Ei ole paikkaa tai urheilulajia, jossa termospullo ei olisi käytännöllinen ratkaisu. Termospullo sopii ihan kaikille, niin lapsille kuin aikuisillekin.

Kuinka valita termosmuki?

Voisi helposti kuvitella, että termosmukin valinta on helppoa ja huoletonta. Monet lähtevätkin termosmukin ostoksille sen enempää sitä ajattelematta. Mukin valinnassa tulee kuitenkin ottaa huomioon muutamia hyvin tärkeitä asioita.

Ensimmäinen asia, jota sinun tulisi ajatella, on termosmukin materiaali. Vaikka muovi on edullisempi materiaali ja monet haluavat kääntyä sen puoleen, se ei kuitenkaan eristä lämpöä niin hyvin kuin ruostumattomasta teräksestä valmistettu muki. Muovi ei myöskään kestä pitkässä juoksussa kovin kauaa, sillä se saattaa rikkoutua helposti ja alkaa vuotaa. Muovimukeja harvemmin saa myöskään laittaa astianpesukoneeseen, eli tällainen muki tulisi pestä käsin.

Muista harkita myös mukin kokoa ja varmistaa, että se sopii juuri sinulle. Mieti ensin, kuinka paljon haluat laittaa juomaa mukiin ja minkä verran tilaa sinulla on mukillesi. Esimerkiksi iso termosmuki voi vaikuttaa houkuttelevalta idealta, mutta se ei ehkä ole viisas vaihtoehto, jos laukussasi tai autossasi ei ole sille tilaa. Ota siis huomioon se, kuinka paljon aiot kuljettaa juomaa mukanasi, ja missä termosmuki kulkee suurimman osan aikaa.

Termosmukin kahva on myös tärkeä osa mukin valintaa, niin pieneltä asialta kuin se vaikuttaakin. Kahvasta kiinni pitämisen pitäisi olla helppoa ja tuntua omissa sormissa mukavalta. Se on tärkeää etenkin silloin, mikäli satut olemaan vasenkätinen. Nappaa siis kahvasta kiinni ja varmista, että pystyt juomaan mukista mukavasti.

Termosmukin kansi kannattaa myöskin ottaa huomioon. Mieti ensin, haluatko mukin kannen irtautuvan täysin kokonaan niin, että siitä saa mukin itselleen, vai haluatko mieluummin tavallisen nokan. Kannattaa myös miettiä, missä tilanteissa käytät termosmukia kaikista useimmin, eli onko muki juuri sinulle ja sinun tarpeisiisi sopiva ja käytännöllinen.

Viimeisin asia, jota pitäisi miettiä, ovat mukin värit. Mukeissa on paljon erilaisia värejä, joten valitse itsellesi sellainen, joka on sinulle kaikista mieluisin. Termosmuki on nimittäin mitä todennäköisimmin mukanasi monta päivää viikossa ja monen vuoden ajan. Valitse siis itsellesi sellainen termosmuki, joka on sinulle kaikista mielekkäin – vaikka se sitten maksaisikin pari euroa enemmän.

Termosmukien hinta vaihtelee parista kymmenestä eurosta useaan kymmeneen euroon. Hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten esimerkiksi merkki, termosmukin koko, suunnittelu, laadukkuus, kestävyys ja materiaali. Mitä useammin käytät mukia, sen tärkeämpää mukin laadukkuus ja kestävyys ovat. Kannattaa siis ehkä ostaa termosmuki, joka on ruostumattomasta teräksestä valmistettu, sinulle sopivan kokoinen muki, joka on saanut testeissä hyvät arvosanat. Erilaiset käyttäjäkokemukset ja arvostelut netissä kertovat sinulle, mikä muki on kaikista parhain.

Testien ja arvosteluiden lukeminen on hyvä tapa määritellä, onko jokin muki juuri sinulle sopiva. Kannattaa myös pyytää apua kaupan myyjiltä, mikäli et ole varma päätöksestäsi. Jos ostat mukin netistä, sinulla saattaa olla valittavissasi hieman useampia vaihtoehtoja kaupassa käymiseen verrattuna, joten voi olla hyvä idea selata muutamia nettisivuja.

Sinulle kaikista sopivin termosmuki on sellainen, mikä sopii juuri sinun omaan käyttöösi ja tarpeisiisi. Oli termosmuki sitten kallis tai edullinen, sen pitää olla sinulle sopiva. Mikäli haluat ostaa laadukkaan mukin, joka kestää käyttöä, kannattaa valita ruostumattomasta teräksestä valmistettu, ergonominen muki.

Mikäli sen sijaan et käytä termosmukia jatkuvasti tai juomien ei tarvitse pysyä oikean lämpöisinä montaa tuntia peräkkäin, tavallinen muovimuki voi olla ihan sopiva vaihtoehto sinulle. Muista kuitenkin, että saat juuri sitä, mistä maksatkin!

Vinkkejä termosmukin käyttöön

Ihan ensimmäinen asia, joka kannattaa tarkistaa termosmukin ostamisen yhteydessä on se, voiko termosmukia laittaa tiskikoneeseen. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut mukit voi yleensä laittaa huoletta tiskikoneeseen, mutta muovista valmistettuja mukeja pitää pestä useimmiten käsin. Kannattaa myös samalla tarkistaa, saako muovisia mukeja laittaa mikroon. Teräksisiä mukejahan ei saa koskaan laittaa mikroon – selvästä syystä, tietysti. Muista siis lämmittää juoma erikseen ja laittaa juoma vasta lämpimänä termosmukiin.

Ole varovainen, äläkä pudota termosmukia lattialle, äläkä kolhi sitä. Muovista valmistetut mukit etenkin tuppaavat rikkoontumaan ja alkavat vuotaa hyvin helposti. Termosmukit lommoutuvat helposti pudotessaan ja niiden kahvat ja kannet saattavat myös rikkoutua pudotessaan tai kolhiintuessaan. Ole siis varovainen.

Muista myös se, ettei juomaa pitäisi jättää mukiin yön yli. Muki saattaa pitää juomat lämpöisenä vaikka yönkin yli, mutta juomaan saattaa tulla epämiellyttävä maku sen seistessä tunti tolkulla mukissa. Lisäksi hajukaan harvoin on mikään kaikista mukavin.

Mukin pesemisen jälkeen sinun pitäisi jättää aina mukin korkki hieman auki, että muki kuivuu kunnolla. Jos suljet korkin heti, kosteus jää mukiin sisälle ja aiheuttaa hyvin ikävän hajun. Anna siis mukin kuivua hetken aikaa rauhassa ilman korkkia ennen kuin laitat korkin kiinni. Kannattaa myös säilyttää mukia ilman korkkia kaapissa.

Ota myös huomioon se, ettei mukia saa täyttää liian täyteen. Jätä sen sijaan pieni ilmarako kannen ja juoman väliin. Sulje täyttämisen jälkeen kansi tai korkki kunnolla ja hyvin tiukasti, että juoman lämpö pysyy oikeana koko päivän ajan. Korkit harvoin ovat vuodon kestäviä, joten pidä termosmuki pystyasennossa aina varmuuden vuoksi.

Vauvanruokaa ja maitoa ei myöskään tulisi säilyttää mukissa kauaa, jotta bakteerikanta ei pääse muhimaan mukissa. Mukissa ei saa säilyttää hiilihapollisia juomia eikä kuivaa jäätä, koska mukin korkki saattaa pamahtaa kovalla voimalla auki.

Mikäli mukisi alkaa haista, saat poistettua hajun yhdellä näppärällä niksillä. Täytä muki kuumalla vedellä ja laita mukiin pari teelusikallista ruokasoodaa ja anna seistä yön yli. Huuhtele muki aamulla kunnolla. Haju on poissa!

Kannattaa lisäksi säilyttää mukia kaapissa ilman korkkia ja laittaa mukiin pari sokeripalaa. Se pitää hajun poissa myöskin.

Kuinka pitää huoli omasta termosmukista?

Kaikista tärkein asia on se, ettei mukia pitäisi pudottaa tai kolhia lainkaan. Teräksestä valmistetut mukit kestävä suhteellisen paljon, mutta nekin saattavat lommoutua. Myös kahva voi katketa helposti tai nokka voi alkaa vuotaa. Pidä siis huoli omasta mukistasi ja vältä pudottamasta sitä.

Termosmukeja ei myöskään yleensä saa pestä tiskikoneessa. Vaikka termosmukin saisikin laittaa tiskikoneeseen, koneet harvoin pesevät termosmukia pohjia myöten. Ainakaan silloin, jos kyseessä on pitkän mallinen muki. Pestessäsi mukia, kannattaa ottaa käyttöön pulloharja, mieto saippua ja kuuma vesi. Muistathan jättää pullon kuivumaan ilman korkkia! Sulje kansi vasta sen jälkeen, kun muki on kokonaan kuivunut. Termosmukeja tulisi aina säilyttää kaapissa ilman korkkia, jotta kosteus ei jää jumiin mukiin ja aiheuta ummehtunutta hajua.

Termosmukiin jäänee kahvitahrat voi pestä helposti jättämällä mukin likoamaan yön yli saippuaveteen. Vaihtoehtoisesti voit myös laittaa mukiin kuumaa vettä ja ruokasoodaa. Huuhtele muki kunnolla aamulla ennen sen käyttämistä.

Kuinka kauan termosmuki kestää?

Jos pidät tunnollisesti hyvää huolta mukistasi, et pudottele tai kolhi sitä ja käytät sitä kuten pitääkin, teräksestä valmistettu termosmuki voi pysyä hyvänä vuosien ajan. Puhdista oma mukisi jokaisen käyttökerran jälkeen huolella, kuivaa se ja säilytä ilman kantta kuivassa paikassa. Tällä tavalla saat kaikista parhaimman hyödyn irti mukistasi ja voit käyttää sitä vuosia.

Jos mukisi alkaa syystä tai toisesta vuotaa, kannattaa käydä ostamassa ihan uusi muki. Vuotava muki ei ole mukava, eikä sitä pysty korjaamaan. Jos olet onnekas, mukissasi saattaa olla takuu – muista tarkistaa se!

Yhteenveto

hyvä termosmukiTermosmukit ovat hyvin käytännöllisiä päivittäisiä varusteita niin lapsille kuin aikuisillekin. Aikuiset voivat näppärästi ottaa termosmukin mukaan töihin. Näin heidän ei tarvitse käyttää aikaa eikä rahaa kahvilassa käymiseen. Säästät paitsi aikaa ja rahaa, myös ympäristöä, sillä ei käytä näin ollen joka päivä pahvisia mukeja. Termosmukia voi täyttää töissäkin uudelleen ja uudelleen päivän mittaan, joten luontoa ja rahaa säästyy.

Lisäksi termosmuki on erittäin hyvä väline retkillä ja urheillessä. Voit esimerkiksi ottaa mukin mukaan lähtiessäsi hiihtoretkelle, vaellukselle tai vaikka luistelemaan. Kuumat juomat pysyvät kuumana pitkän aikaa, jos mukissa on hyvä eristys. Myös rannalle tai pyöräilyretkelle lähtiessä termosmuki pitää juomat mukavasti kylmänä koko päivän ajan.

Muista aina valita itsellesi sellainen termosmuki, joka sopii omiin tarpeisiisi. Kannattaa mieluummin satsata muutama ylimääräinen euro oikein laadukkaaseen mukiin, joka kestää pitkän aikaa, kuin mennä halvemmalla vaihtoehdolla ja katua sitä parin kuukauden päästä.

Laadukas termosmuki on ruostumattomasta teräksestä valmistettu iso termosmuki, jossa on ergonominen suunnittelu ja joka sopii sinun tarpeisiisi. Termosmukia valitessa kannattaa ottaa huomioon mukin koko, sillä sinun pitäisi saada se helposti mahtumaan laukkuun, auton juoman pidikkeeseen tai pystyä kantamaan sitä näppärästi mukana.

Mukien hinnat vaihtelevat aina muutamista kymmenistä euroista ylöspäin. Saatat löytää muovista valmistettuja mukeja edullisemmin, mutta ne eivät myöskään kestä kovin kauaa, ja saatat joutua kohta ostamaan uuden mukin. Käytä mieluummin pari ylimääräistä euroa sellaiseen mukiin, joka kestää vuosikausia ja on sellainen, josta taatusti pidät.

Mukien säilytys on helppoa. Pese muki joko tiskikoneessa tai käsin kuumalla vedellä ja miedolla saippualla, anna sen kuivua ilman korkkia ja säilytä sitä kuivassa tilassa ilman korkkia. Mikäli mukiin tulee tahroja, ne voi pestä helposti jättämällä mukin likoamaan mietoon saippuaveteen yön yli.

Termosmuki on hyvin käytännöllinen varuste, ja monet käyttävät termosmukia ihan joka päivä. Sen valinnassa kannattaa siis käyttää aikaa ja miettiä tarkkaan, mikä on kaikista paras vaihtoehto juuri sinulle. Jos olet epävarma siitä, mikä muki olisi sinulle parhain vaihtoehto, voit aina käydä kaupassa juttelemassa myyjän kanssa.

Vaihtoehtoisesti voit myös suunnata nettiin ja lukea eri mukien arvosteluita ja käyttäjäkokemuksia. Näin saat hyvän kuvan siitä, millainen muki olisi sinun tarpeisiisi sopiva. Käyttäjät kertovat helposti, jos muki oli heidän mielestään todella hyvä tai todella huono. Lisäksi mukien testit ja sertifikaatit voivat mahdollisesti kertoa sinulle paljon sellaista hyödyllistä informaatiota, jota et saisi mistään muualta.