Urheilukello testi 2019

9987
paras urheilukello

Urheilukellot on suunniteltu ensi sijassa apuvälineeksi urheilijoille. Nykyään kuitenkin myös aivan tavalliset kuntoilijat hyödyntävät urheilukelloja seuratakseen omaa aktiivisuuttaan. Urheilukellon avulla on mahdollista seurata esimerkiksi omaa sykettään – hyvä urheilukello antaa paljon täsmällisempää tietoa kuin esimerkiksi aktiivisuusranneke. Urheilukello ei siis tyydy mittaamaan vain askeleittesi tai unesi määrää, vaan voi todella auttaa sinua kehittymään urheilijana.

Urheilukello sopii niin juoksuun kuin pyöräilyyn, ja sitä voidaan hyödyntää myös arjen hyötyliikunnassa. Yhä useampi ihmisen on nykyään kiinnostunut monitoroimaan omaa liikkumistaan ja urheilukello voi antaa tähän erinomaiset mahdollisuudet. Parhaat urheilukellot ovat helppoja käyttää, ja ne ovat myös ulkonäöllisesti silmää miellyttäviä. Markkinoilla on nykyään paljon erilaisia urheilukelloja, joista voit löytää niin ominaisuuksiltaan kuin ulkonäöltään itsellesi mieleisen kellon. Monelle urheilukello saattaa olla kuin asuste, ja tavallinen osa päivän varusteita. Siksi urheilukello valitaan usein huolella, ulkonäköä myöden.

Parhaimmillaan urheilukello kannustaa sinua kehittymään niin liikkujana tai urheilijana. Voit olla vasta aloittelija tai jo kokenut konkari: jokainen hyötyy urheilukellon välittämästä informaatiosta, ja voi auttaa viemään liikkumisesi seuraavalle tasolle. Jos et vielä ole kokeillut urheilukelloa, voi olla aika tutustua tarjontaan. Urheilukellon valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa, sillä on hyvä hankkia kerralla laadukas kello. Sekä ominaisuuksissa että hinnoissa on eroja. Joskus urheilukello saattaa kuulostaa turhan kalliilta hankinnalta, mutta siitä saattaa kuitenkin olla sinulle iloa ja hyötyä vuosiksi eteenpäin.

paras urheilukello

Urheilukello syke ranteesta toiminnolla on periaatteessa kaikista helpoin tapa mitata omaa sykettä. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että mittaustulokset ovat varmasti luotettavia. Siksi kannattaa tutustua moneen markkinoilla olevaan urheilukelloon. Urheilukello testi voi auttaa sinua valitsemaan itsellesi parhaan vaihtoehdon. Myös omia mieltymyksiä voi seurata, ja kannattaa lähteä etsimään omaan lajiin parhaiten soveltuvaa urheilukelloa. Urheilukelloja on nimittäin olemassa monilla eri ominaisuuksilla varustettuna, joiden tulee soveltua omiin harrastuksiin. Perusliikkujalle riittää melko yksinkertainen kello, mutta esimerkiksi suunnistaja saattaa haluta kelloltaan paljonkin erilaisia ominaisuuksia.

Mieti siis ensin, mihin tarkoitukseen haluat kelloa käyttää: käytkö esimerkiksi juoksemassa vai onko lempilajisi uinti? Omat lajivalinnat saattavat vaikuttaa olennaisesti siihen, minkälainen kello sinun lopulta kannattaa valita.

Millaisia kelloja on olemassa?

On olemassa erilaisia urheilukelloja, jotka soveltuvat erilaisiin lajeihin Aluksi on siis hyvä miettiä, minkälaiseen tarkoitukseen kelloa aiotaan käyttää. Tavalliselle kuntoliikkujalle saattaa riittää hieman yksinkertaisempi versio, kun taas triathlonisti tarvitsee jo hieman kehittyneemmän laitteen. Seuraavaksi katsotaan, millaisia vaihtoehtoja kelloista on saatavilla.

Urheilukello juoksuun

Moni hankkii ensimmäisen urheilukellon nimenomaan juoksuharrastusta varten. Niin aloittelijat kuin kokeneet juoksijat voivat hyötyä urheilukellosta. Hyvässä juoksukellossa on mahdollisimman täsmällinen sykemittari, jolloin sykettä ei tyydytä mittamaan pelkästä ranteesta. Moni kello panostaa myös niin sanottuihin motivoiviin ominaisuuksiin, jotka voivat auttaa sinua kehittymään juoksijana.

Moni haluaa mitata myös etäisyyksiä ja tietää, miten pitkiä matkoja joustaan. Lisäksi voidaan mitata nopeutta. Kellossa täytyy siis olla GPS-paikannin tällaisten ominaisuuksien mittaamiseksi. GPS urheilukello on monelle liikkujalle ehdoton ominaisuus, jonka kellosta halutaan löytyvän. Moni juoksija ei kerran kokeiltuaan halua enää ollenkaan juosta ilman urheilukelloa. Kello voi todella auttaa seuraamaan omaa kehitystään ja esimerkiksi pitämään syketasot optimaalisina. Kello voi auttaa myös himoliikkujaa, jos sykkeiden ei haluta nousevan myöskään liian korkealle.

Juoksu en yksi yleisimmistä harrastuksista, joissa urheilukelloa käytetään. Siksi monet urheilukellot soveltuvat juurikin juoksijoille. Juoksu ei ole niin intensiivinen laji, etteikö ihan perus kellolla pääsisi hyvään alkuun. Kuitenkin sykkeen mittaaminen on oleellinen osa, joten kannattaa varmistaa, että laitteella saadaan mitattua omaa sykettä mahdollisimman tarkkaan. Yleensä tarkkojen tuloksien aikaansaamiseksi tarvitaan erikseen sykevyötä, eli pelkkä ranteesta mitattava syke ei välttämättä anna tarpeeksi tarkkoja tuloksia. Kannattaa siis tarkistaa, onko urheilukellon yhteydessä mahdollisuus käyttää myös sykevyötä. Tämä on olennainen ominaisuus etenkin intensiivisien lajien kohdalla.

Uinnin harrastajan urheilukello

On olemassa urheilukelloja, jotka soveltuvat myös vesilajeihin. Periaatteessa kello mittaa tällöin aivan samoja ominaisuuksia kuin esimerkiksi juoksun kohdalla. Voit siis mitata omaa sykettäsi sekä esimerkiksi uintimatkan pituutta. Parhaissa kelloissa nopeuden lisäksi pääset seuraamaan myös tekemiäsi käännöksiä ja uintilajiasi perustuen kätesi liikkeisiin. Vedenkestävät urheilukellot ovat yleisiä, koska moni haluaa käyttää urheilukelloa myös vesilajeissa. Muista kuitenkin varmistaa, että kello todella on vedenkestävä ennen, kun ostat sen, jos aiot harrastaa sen kanssa myös vesilajeja.

Urheilukelloissa on usein mahdollista siirtää omat tiedot erilliseen sovellukseen tarkasteltavaksi. Tämä pätee myös uintikellohin. Uintikelloissa on kuitenkin olennaista niiden vedenpitävyys. Siksi uintikellon valinta on erityisen tärkeää. Kellot saattavat erota huomattavasti myös siinä, miten tarkkaan ne omaa sykettä mittaavat. Moni laite mittaa sykettä vain, kun sekä kello että sykevyö on vedenpinnan yläpuolella. On kuitenkin olemassa myös laitteita, jotka voivat mitata sykettä myös vedessä. Kellon istuvuudella saattaa kuitenkin olla suuri merkitys sykkeen mittauksen täsmällisyyteen. Siksi kannattaa valita kello asianosaavan myyjän kanssa, jotta omasta urheilukellosta saadaan paras mahdollinen hyöty irti.

Urheilukello uintiin voi olla hyvä hankinta, koska pääset ihan oikeasti seuraamaan omaa kehitystäsi. Unti on tekniikka laji, joten oman kehityksen seuraaminen voi auttaa viemään oman harrastuksen seuraavalle tasolle. Uinnin osalta kellon ominaisuuksilta vaaditaan jo hieman enemmän, joten uimareiden tulee olla tarkkoja kellon hankinnassa. Ei siis ollenkaan ole samantekevää, millaisen kellon hankit. Huonosta kellosta ei lopulta ole mitään hyötyä, koska tulokset eivät yksinkertaisesti ole tarpeeksi luotettavia.

Onko sykkeen mittaaminen urheilukellolla luotettavaa?

Monet urheilukellot mittaavat sykettä suoraan ranteesta erityisen teknologian avulla. Tämä tapahtuu valosignaalin avulla. Valon palautumisen aika verisuonista antaa arvion sykkeestä. periaatteessa tämä tekniikka voi toimia hyvinkin silloin, kun olosuhteet ovat optimaaliset. Se on oiva väline esimerkiksi päivän ajaksi omien lepo- ja aktiivisuussykkeiden mittaamiseen. Tämä tekniikkaa saattaa toimia hyvin myös juoksun osalta. Vaativimmissa ja haastavimmissa lajeissa tähän teknologiaan luottaminen ei kuitenkaan usein riitä. Esimerkiksi kovan intensiteetin harjoituksissa sykkeen mittaamisen tarkkuus ranteesta saattaa kärsiä melko lailla. Siksi moni urheilija luottaa nimenomaan sykevyöhön, koska sen avulla saadaan paljon tarkempia ja luotettavampia tuloksia.

Sykkeen mittaaminen on yksi tärkeimmistä urheilukellon ominaisuuksista. Jos et saa luotettavaa tietoa omasta sykkeestäsi, ei toimenpiteistä lopulta ole mitään hyötyä.

Kannattaako älykello?

Moni pohtii, voiko älykelloa käyttää myös urheilukellona. Periaatteessa kyllä. Älykelloissa on usein mukana myös joitakin urheilumoodeja, mutta ne eivät välttämättä pysty tarjoamaan erilaisia ominaisuuksia ainakaan yhtä monipuolisesti kuin urheilukellot. Älykelloja käytetään kuitenkin yleensä jatkuvalla syötöllä, joten kannattaa varautua lataamaan niiden akkua hieman useammin.

Urheilukello syke ranteesta ominaisuudella ei välttämättä ole riittävä tapa mitata omaa sykettä luotettavasti. Siksi mukana tulisi olla myös sykevyö, joka antaa varmempia mittaustuloksia. Älykelloissa ei kuitenkaan yleensä ole erillistä sykevyötä, joten sykkeen mittaaminen ei älykellon avulla ole ehdottoman luotettavaa. Siksi kunnon tuloksien aikaansaamiseksi voi olla viisasta panostaa suoraan urheilukelloon. Moni kuitenkin tykkää myös älykelloista, ja pitää niiden ominaisuuksia täysin riittävinä oman kehityksen seuraamiseen.

Periaatteessa on kaikista kannattavinta panostaa varsinaiseen urheilukelloon. koska niissä on paljon älykkäitä ominaisuuksia, eikä oman liikkumisen monitorointi voisi olla helpompaa. Voit synkronoida oman urheilukellon mobiilisovellukseen. Voit myös laatia ja ladata erilaisia valmennusohjelmia. Tällä voidaan säästää myös selvää rahaa, koska ei tarvitse erikseen turvautua varsinaiseen henkilökohtaiseen valmentajaan. Kannattaa kuitenkin tutustua huolella siihen, millaisia asioita sovelluksen avulla oikeastaan kannattaa seurata ja esimerkiksi tutkia, millaisella alueella omien sykkeiden tulisi liikkua optimaalisten tulosten saamiseksi.

Urheilukellojen hintahaarukka on jopa monia satoja euroja. Muutamalla sadalla saa jo kuitenkin todella laadukkaan kellon. Mitä enemmän urheilukellolta vaaditaan, ja mitä enemmän siinä on erilaisia ominaisuuksia, sitä enemmän se luonnollisesti tulee maksamaan.

Urheilukello miehille

Miesten urheilukello ei välttämättä saa osakseen erillistä osastoa urheilukellojen kaupassa. Suurin osa urheilukelloista menee molemmille sukupuolille, tosin nykyään valmistetaan erityisesti myös naisille suunnattuja urheilukelloja, etenkin niiden ulkonäön osalta.

Tosin nykyään myös moni mies on kiinnostunut myös kellon ulkoasusta. Siksi myös kellojen suunnitteluun panostetaan nykyään aikaisempaa enemmän. Hyvä urheilukello kannattaa kuitenkin valita etenkin niiden ominaisuuksien ja laadun perusteella. Vasta sen jälkeen voidaan kiinnittää huomiota niiden ulkonäköön.

Miehille kellon ominaisuudet ovat kuitenkin yleensä oleellisessa asemassa. Miehille on tärkeää, että urheilukello on luotettava. Toisaalta sen soveltuvuus omaan lajiin on myös tärkeämpää kuin kellon ulkonäkö. Esimerkiksi urheilukello pyöräilyyn on suorittu juttu miesten keskuudessa. Todellisuudessa kellot ovat kuitenkin paljon monikäyttöisempiä, ja niitä voidaan käyttää useamman eri lajin parissa.

Urheilukello naisille

Kuten mainittu markkinoilla on nykyään paljon juuri naisille suunnattuja kelloja. Urheilukellot saavat tällöin jopa tyttömäisen ulkonäön. Myös naisen sirompi ranne on huomioitu suunnittelussa, joten moni nainen on todella tyytyväinen saadessaan omaan ranteeseen sopivan ja istuvan urheilukellon.

Kelloissa on samalla kuitenkin myös laadukkaat mittaus- ja seurantaominaisuudet. Tosin laadukas design saattaa nostaa kellon hintaan, eikä se perustu ainoastaan kellon teknisiin ominaisuuksiin. Hyvännäköistä kelloa voidaan kuitenkin pitää päällä vaikka vuorokauden ympäri, eikä se päällä haittaa mennä vaikka työpalaveriin tai lounaalle ystävän kanssa. Naisten urheilukello on sellainen, jonka tunnistaa yleensä kaukaa. Monet ovat väreiltään kirkkaita, ja niissä saattaa olla monenlaisia yksityiskohtia. Naiset ovat tarkkoja ulkonäöstään myös urheillessa. Siksi valmistajat ovat erityisesti halunneet panostaa naisten kellojen ulkoasuun.

Miten valita hyvä urheilukello?

Voi olla houkuttelevaa valita ensimmäinen vastaantuleva urheilukello tarjous. Kannattaa kuitenkin käyttää hieman enemmän aikaa oman urheilukellon valintaan. Ensinnäkin sinun tulee pohtia, mihin lajiin urheilukellon tulisi soveltua. Voi myös olla, että toivot sen soveltuvan jopa useampaan eri lajiin samanaikaisesti. Mitä enemmän kellolta toivot, sitä enemmän siinä tulee olla erilaisia ominaisuuksia.

Kun valitset kerralla hyvän ja monipuolisen urheilukellon, palvelee sinua parhaimmillaan vuosien ajan. Kellon on tarkoituksena kannustaa sinua liikkumaan yhä enemmän ja monipuolisesti. Varsinkin jos liikut tavoitteellisesti, kannattaa panostaa laadukkaan urheilukellon hankintaan. Yleensä tulee siis valita kello, joka on hieman edellä sitä, mitä tämänhetkinen kuntosi vaatii. Tällöin sinulla on varaa kehittyä, ja kello voi edelleen vastata tarpeitasi.

Jos olet vasta aloittamassa urheiluharrastuksen, voit pärjätä ihan perusurheilukellolla, joka mittaa sykettä ranteesta. Mutta jos olet yhtään edistyneempi liikkuja, voi olla paikallaan panostaa laitteeseen, joka pystyy mittaamaan sykettäsi jopa todella tarkasti.

Luonnollisesti kalliimmat kellot sisältävät monipuolisen kattauksen erilaisia ominaisuuksia. Edullisella kellolla aloittelija saattaa pärjätä jonkin aikaa, mutta oman kunnon kohetessa saatetaan alkaa kaipaamaan lisää ominaisuuksia. Kannattaa siis tarkkaan pohtia omia tarpeita ja tavoitteita kelloa hankittaessa. Parhaat urheilukellot antavat laadukkaan apuvälineen oman liikkumisen ja kehityksen seuraamiseen jopa vuosien ajaksi.

Urheilukellot testissä

Urheilukellojen testeissä kiinnitetään huomiota monenlaisiin seikkoihin. Varsinkin mittausten täsmällisyys ja laitteen käytettävyys ovat huomion keskipisteinä. Tällöin laitetta voidaan verrata esimerkiksi laitteen avulla, joka on jo aikaisemmin todettu luotettavaksi. Eri ominaisuuksia saatetaan testata myös eri lajeissa. Myös kellon tarkkuutta voidaan mitata liikunnan intensiteetin kasvaessa. Jopa parhaimmissa kelloissa mittausteho saattaa hieman laskea kovassa vauhdissa tai liikkeessä. Siksi myös istuvuus on tärkeä osa mittausta: jokaisen tulee valita kello, joka istuu hyvin omaan ranteeseen.

Aivan aluksi on oleellista tietää, mitä urheilusuoritusta halutaan seurata. Esimerkiksi juoksu ja uinti asettavat aivan erilaisia vaatimuksia urheilukellon suhteen. Juoksijalle ja pyöräilijälle riittää aivan hyvin perus GPS-urheilukello, kun taas uimari haluaa vedenkestävän kellon. Nykyään on olemassa myös niin sanottuja Multisport- kelloja, jotka soveltuvan moneen eri lajiin. Tällainen kello on eri lajeja harrastavan aktiiviliikkujan unelma.

Kannattaa kiinnittää huomiota myös akun kestävyyteen, koska joitakin malleja voi olla tarvetta ladata muita urheilukelloja enemmän. Lisäksi harjoitusohjelmien määrällä on merkitystä, koska ne saattavat tuoda paljonkin monipuolisuutta omaan harjoitteluun. Myös kellon koko on merkitsevä tekijä. Kellon tulee olla rakenteeltaan melko siro ja kevyt, jotta sitä voidaan mukavasti pitää ranteessa. Kukaan ei varmasti halua kantaa epämukavaa kelloa ranteessaan, joten myös ergonomia ratkaisee. Mitä edistyneempi kello on kyseessä, sitä edistyneemmät ovat myös sen toiminnot.

Urheilukellot ovat kehittyneet paljon viimevuosien aikana, ja erilaiset teknologiat ovat tulleet aivan tavallisten kuntoilijoiden saataville. Parhaimmillaan huippukellot voivat kuitenkin maksaa melkein tuhat euroa. Onneksi tavallinen liikkuja ei kuitenkaan tarvitse näin kallista kelloa, vaan vähän vaatimattomampi versio riittää. Muutamalla satasella saa itselleen kuitenkin jo todella hyvän kellon, jolla amatööriurheilija pärjää jo pitkälle.

Parhaat vinkit urheilukellon valintaan:

  1. Kuinka paljon olet valmis panostamaan urheilukelloon? Kannattaa tarkkaan pohtia, mikä on oma budjettisi urheilukellon hankinnan suhteen. Ei myöskään kannata turhaan panostaa kelloon, jos et sen kaikkia ominaisuuksia tarvitse. Esimerkiksi peruslenkkeilijä tuskin tekee mitään kartta- tai kompassiominaisuuksilla. Osta kuitenkin sen hintainen kello, kun omalle lompakolle sopivalle ilman, että tingit välttämättömistä ominaisuuksista.
  2. Mittaamisen tarkkuus. Jos haluat mitata esimerkiksi omaa sykettä mahdollisimman tarkasti, kannattaa huolehtia, että syke voivaan mitata sykevyön avulla myös muualta kuin ranteesta. Kaikki tarkasta informaatiosta kiinnostuneet panostavat urheilukellossaan tämän tyyppisiin seikkoihin. Laadukkaammat kellot tosiaan ovat luettavampia mittauksien suhteen, mutta myös edullisemmat kellot voivat antaa ihan hyvää perusinformaatiota omasta kehittymisestä.
  3. Onko ulkonäöllä merkitystä? Mikäli haluat myös hyvännäköisen kellon, kannattaa olla valmis panostamaan kelloon myös omassa budjetissaan. Yleensä sanotaan, että vasta viimeiseksi kannattaa miettiä, miltä kello näyttää. Tämä on kuitenkin monelle aivan oleellinen tekijä kelloa hankittaessa. Halutessaan markkinoilla on kuitenkin paljonkin tarjontaa kellon ulkonäön suhteen. Moni urheilija haluaa hyvännäköisen kellon, ja se on huomattu myös valmistajien osalta.
  4. Helppokäyttöisyys. Kannattaa tietysti valita kello, jota on myös helppo ja mukava käyttää. Moni tykkää esimerkiksi kosketusnäytöllisistä älykelloista, ja tätä on sovellettu myös urheilukellojen osalta. Selkeät ja yksinkertaiset toiminnot tekevät kellon käyttämisestä mukavaa. Tällöin toimintojen etsimiseen ei mene turhaa aikaa, vaan päästään suoraan asiaan.

Miksi kannattaa panostaa urheilukelloon?

Urheilukellon yksi paras anti on nimenomaan sen tuoma motivaatio. Toisaalta kello tarjoaa liikkujalle informaatiota, joka auttaa tekemään liikkumisesta entistä mielekkäämpää. Esimerkiksi juoksussa vauhti tekee lenkkeilystä tehokkaampaa. Toisaalta optimaalisen rasvanpolton kannalta on tärkeää pitää sykkeet tietyllä alueella. Tällaisia asioita voi seurata helposti urheilukellon kautta, ja voit löytyy juuri sinulle optimaalisen tavan liikkua. Voi olla myös kiinnostavaa tietää, kuinka pitkiä matkoja juostaan ja missä ajassa. Näin omaa kehitystä voidaan kattavasti seurata. Laitteet tarjoavat myös harjoitteluohjelmia, jotka voivat toimia myös hyvinä motivaattoreina.

Urheilukelloa voi hyödyntää myös levossa. Oman hyvinvointimme kannalta on oleellista tietää, missä leposykkeemme liikkuu pitkin päivää. Moni seuraa sykkeitä ja omaa aktiivisuutta myös urheilusuorituksien ulkopuolella, joten kyseessä on todella monipuolinen laite.

Miten saat parhaan hyödyn urhelukellostasi?

Alussa kannattaa rauhassa tutustua oman urheilukellon ominaisuuksiin laitteen kanssa. Lue myös käyttöohjeet huolella ja selvitä, miten eri ominaisuudet toimivat. Näin pääset hyödyntämään kellon ominaisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun osaat käyttää kelloa kunnolla, ei sinun tarvitse keskittyä siihen urheilusuorituksen aikana. Alkuun hyvä syöttää omat tietosi kelloon, mikäli sellainen on mahdollista. Näin pääset seuraamaan nimenomaan oman yksilöllisen kehityksen kannalta oleellisia seikkoja.

Kuten mainittu monet pitävät urheilukelloa päällä joka päivä seuratakseen esimerkiksi omia sykkeitään. Urheilukelloa voi siis hyödyntää muutenkin kuin vain urheilusuorituksen yhteydessä. Kun tunnet itsesi paremmin – esimerkiksi sykkeiden vaihtelun osalta – voit pyrkiä kohti optimaaliseen terveyteen. Myös lepo on olennaista kehityksen kannalta. Korkeat leposykkeet voivat kertoa sinulle, ettei sillä hetkellä ole optimaalisinta lähteä pitkälle juoksulenkille. Sen sijaan voit lähteä kävelylle seuraamaan omien sykkeiden kehittymistä. Näin urheilukello voi edesauttaa myös kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Itselle paras urheilukello löytyy lopulta kokeilemalla. Urheilukello vertailu perustuu siis parhaimmillaan omaan kokemukseen. Nykyään on jopa muodikasta mitata ja monitoroida itseään. Tämä on mennyt niin pitkälle, että tällä voidaan osin korvata jopa valmentaja. Sinusta voi siis tulla oman hyvinvointisi paras asiantuntija, ja urheilukello voi olla iso apuväline tässä.

Vinkkejä urheilukellon käyttöön

Kun olet tutustunut hyvin urheilukellosi käyttöominaisuuksiin, pääset ottamaan siitä parhaan mahdollisen höydyn irti. Miten urheilukello sitten kannattaa käyttää?

Ensinnäkin kannattaa synkronoida urheilukello muiden laitteiden kanssa, jos se on mahdollista. Lisäksi urheilukellon tietoja voidaan usein seurata erillisen sovelluksen avulla. Voit myös asettaa itsellesi erilaisia tavoitteita tai valita sovelluksen avulla erillisen harjoitteluohjelman oman kunnon edistämiseksi.

Kun lähdet varsinaiseen urheilusuoritukseen, vaikkapa lenkille, pyöräilemään tai uimaan, voit laittaa suoraan valitsemasi ohjelman päälle. Sykkeen mittaamisen kannalta on tärkeää, että laite on oikeassa kohtaa ranneketta tai sykevyö on oikein kiinnitetty. Tällöin saat luotettavia tuloksia.

Voit myös miettiä, mitä haluat mitata. Aiotko suorituksen aikana seurata esimerkiksi omia sykkeitä tai oletko asettanut jonkun matkan lenkin tavoitteeksi. Myös reittejä voidaan miettiä urheilukellon kanssa etukäteen.Tärkeintä on tietää omat tavoitteesi, ja se, mitä mittaat. Näin pääset hyödyntämään oman urheilukellon ominaisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Huippu urheilukellot on hyvä apuväline esimerkiksi retkeilijälle tai aktiiviselle ulkoilijalle: laadukaat kellot kertovat jopa ilmanpaineen, lämpötilan ja sijainnin korkeustiedot. Kellosta voi siis olla myös erikoisissa lajeissa, kuten vaikkapa suunnistuksessa.

Yhteenveto

urheilukello vertailuSinun ei suinkaan tarvitse olla mikään huippu-urheilija käyttääksesi urheilukelloa. Aivan tavalliset liikkujat hyödyntävät nykyään urheilukellon ominaisuuksia niin oman kehityksen kuin hyvinvoinnin seuraamiseen. Tärkeintä on, että sinä tiedät, mihin kelloa oikein haluat käyttää. Lisäksi niin aloittelijat kuin omassa harrastuksessaan jo pitkälle edenneet saavat paljon irti urheilukellosta. Kannattaa aina valita kello, joka on tarkoitettu vähän edistyneemmille kuin itse olet. Näin kellosta on hyötyä pitkään.

Liian kallista kelloa ei turhaan tarvitse hankkia, jos et sen kaikkia ominaisuuksia pääse hyödyntämään. Toisaalta ei kannata myöskään ostaa liian halpaa kelloa, koska huonommissa kelloissa mittaustarkkuuden eivät välttämättä ole parasta luokkaa. Kannattaa siis aina tarkistaa kellon laatu, koska huonosta kellosta ei ole paljoakaan hyötyä, jos sen antamiin tietoihin ei voi luottaa. Kellon lopullinen hinta määräytyy aina sen ominaisuuksien mukaan. Mitä enemmän kellossa on ominaisuuksia, sitä enemmän se yleensä maksaa. Urheilukello on monelle myös asuste, jota käytetään vaikka joka päivä. Siksi myös sen ulkonäöllä on merkitystä. Nykyään on onneksi saatavilla runsain mitoin erinäköisiä kelloja.

Moni saattaa myös miettiä, miksi pelkkä aktiivisuusrannekkeen käyttö ei riitä. Vaikka tuotteiden välillä ei välttämättä ole niin suuria eroja, voidaan kuitenkin sanoa, että urheilukellot ovat usein edistyneempiä kuin aktiivisuusrannekkeet. Urheilukellot ovat yleensä paljon monipuolisempia ominaisuuksiltaan, joten ne palvelevat liikkujaa lopulta paremmin. Urheilukellot sopivat myös aktiiviseen elämäntyyliin, koska niissä on usein pöly- ja vesitiivis rakenne. Esimerkiksi säästä ei tällöin tarvitse huolehtia edes Suomen oloissa.

Urheilukelloista on tullut yhä suositumpia viime vuosien aikana. Jos et vielä ole löytänyt omaasi, kannattaa lähteä rohkeasti tutustumaan eri valmistajien tarjontaan. Urheilukello ei tue sinua ainoastaan liikuntasuorituksen aikana, vaan voit saada arvokasta tietoa myös oman hyvinvoinnin kannalta. Urheilukellon avulla saat tietää, mikäli stressitasosi alkaa nousemaan liian korkealle, ja näin tiedät, milloin kannattaa rauhoittaa tahtia. Lisäksi urheilukello voi auttaa pitämään omaa motivaatiota yllä oman liikkumisen suhteen. Kun näet, että kehitystä tapahtuu, motivoi se sinua menemään lenkkipolulle yhä uudelleen ja uudelleen. Pimeän tullen kotisohva saattaa houkuttaa vähän liiankin paljon, joten ei ole pahitteeksi hankkia itselleen pieni extramotivaattori syksyn pimeneviin iltoihin.

Hanki itsellesi mieleinen urheilukello, ja ehkä löydät itsesi lenkiltä hieman useammin tulevan syksyn aikana. Muista valita kello, joka istuu hyvin ranteeseen ja on mukava ja miellyttävä käyttää. Myös kellon ominaisuuksien tulee vastata omia tavoitteita. Älä missään nimessä aseta tavoitteita liian matalalle ja muista myös hankkia kello sen mukaisesti. Parhaassa tapauksessa kello kannustaa sinua aikaisempaa parempiin tuloksiin!